Se årets CPH:DOX-højdepunkter ved ekstravisninger mandag til onsdag

Se årets CPH:DOX-højdepunkter ved ekstravisninger mandag til onsdag
'Berlin Bouncer'

Årets forrygende udgave af dokumentarfestivalen CPH:DOX er officielt slut, men vanen tro forlænges dokumentarherlighederne med et par dage, så man kan nå at se nogle af de mest populære film, hvis man ikke allerede har fået det gjort.

Blandt visningerne er ‘Ridge’, der vandt årets hovedpris, Ai Weiweis ‘The Rest’ og flere film, vi har givet fem stjerner, heriblandt den poetiske tennisfilm ‘John McEnroe: In Realm of Perfection’, ‘Midnight Family’, ‘One Child Nation’ og ‘Aquarela’.

Her er programmet med de officielle beskrivelser:

1. april

Ridge, Cinemateket, 15:00
Alting bliver levende i tusmørket i en overjordisk smuk hybridfilm fra den svenske sommer. Visuel kunst møder dokumentarisk sanselighed – men med en mørk kant.

Mating, Cinemateket, 16:30
Sex, venskab, identitet. To unges omtumlede forhold på tværs af online-formater og virkelighedens uforudsigelige opture og nedture.

The Rest, Cinemateket, 17:00
Europas flygtninge mødes i øjenhøjde i en film af den kinesiske kunstner Ai Weiwei, der forsvarer humanismens ideal midt i krisen.

Chasing Einstein, Cinemateket, 17:15
Albert Einsteins relativitetsteori har været fysikkens dominerende fortælling i 100 år – men hvad gør vi, når den ikke længere kan svare på alle vores spørgsmål?

Forget Me Not, Empire 17:30
En dansk hjerteknuser af en film fra en koreansk ø, hvor ugifte og gravide unge piger bor sammen for at undgå tabu.

A Moon For My Father, Cinemateket, 18:30
Modigt, råt og performativt videoværk om den iranske kunstner Mania Akbaris førstehåndsoplevelser af både brystkræft og graviditet.

Aquarela, Cinemateket, 19:00
Storslået billedværk om det fjerde element: Verdens vandmasser. Bjergtagende og visuelt mageløst – og med et bragende heavy metal-soundtrack.

Jonathan Agassi Saved My Life, Gloria, 19:00
Otte år i den israelske bøssepornostjerne Jonathan Agassis turbulente liv, upclose og uden filter.

Swarm Season, Cinemateket, 19:15
Et sensorisk billedværk fra vulkanøen Hawaii, hvor honningbier, de oprindelige folks kosmologi og et NASA-projekt indgår i et tankevækkende økosystem.

One Child Nation, Cinemateket, 21:00
Vinderen af juryprisen på Sundance undersøger de menneskelige konsekvenser af Kinas étbarnspolitik.

Kabul, City in the Wind, Gloria, 21:15
En afghansk filmskabers impressionistiske og skævt poetiske film fra en by, hvor livet alt til trods går sin skæve gang.

3 Music Shorts: NYC House / Detroit Techno / Italo-Disco, Cinemateket, 21:30
Tre korte og stilfulde film om tre musikalske genrer og den politiske subkultur omkring dem.

Push, Grand Teatret, 21:30
Bag om de stigende huspriser og en global boligspekulation i rystende skala. En urban verdensomrejse med et mål om at ændre udviklingen.

2. april

The Disappearance of My Mother, Cinemateket, 19:00
Filmskaberens mor har besluttet sig til at forsvinde – men det bliver ikke uden kamp. En kærlig og usædvanlig mor/søn-historie med kameraet som vidne.

Biggie & Tupac, Cinemateket, 21:15
Den moderne klassiker om to af hiphop-historiens største rappere – og om to fortsat uopklarede mord.

Democracy LTD, Gloria, 19:00
Et grundigt øjebliksbillede af Europa anno 2019, hvor tilliden til fællesskabet svigter, og hvor masserne er blevet uforudsigelige.

Assholes: A Theory, Empire, 17:30
Filmatiseringen af psykologi-professor Aaron James’ vittige bestseller om hvorfor nogle folk bare er nogle røvhuller – og hvad man gør med dem!

John McEnroe: In the Realm of Perfection, Empire, 17:30
Sport, filmkunst og fransk filosofi i en en hvirvelstrøm af intellektuel rock n’ roll til et score af Sonic Youth og Black Flag.

The Men’s Room, Empire 17:30
Et herligt norsk mandskor gør sig klar til varme op for Black Sabbath – og til at synge sidste vers for deres dirigent. En sand publikumsfavorit.

On The Inside of A Military Dictatorship, Grand, 19:00
Myanmars tragedie oprullet med blik for magtens kompleksitet og den djævelske detalje i en film om den svære vej til demokrati.

Berlin Bouncer, Empire, 19:30
Berlins vilde natteliv er vævet sammen med byens turbulente historie, fortalt her af tre af dens karismatiske dørmand – og ja, Sven fra Berghain er med!

Midnight Family, Gloria 21:00
Et gribende og galgenhumoristisk adrenalin-rush, hvor hverdagens antihelte må træde i karakter, når et helt system kollapser midt i en millionby.

Den 3. april

Anthropocene, Grand, 17:00
Et billedværk af kosmisk skala, der zoomer helt ud og konfronterer os med vor egen indflydelse på resten af planeten.

Læs også: Alle vores CPH:DOX-anmeldelser samlet på ét sted

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af