Disney har nu flere streamingabonnementer end Netflix

Disney har nu flere streamingabonnementer end Netflix
'The Mandalorian'. (Foto: PR)

(Opdatering 12-08: Netflix påpeger, at Disney tæller abonnementer, mens Netflix tæller abonnenter. Det betyder eksempelvis, at Disney tæller én husstand, der har abonnement på både Disney+, Hulu og ESPN i et såkaldt Disney Bundle (som Disney udbyder i USA) som tre stykker. De to tjenesters tal er derfor svære at sammenligne.)

Den oprindelige tekst:

I årevis fremstod Netflix som en urørlig konge af streamingland – og de fleste var enige i, at alle de andre aspirerende tjenester bare kunne håbe på at kæmpe om andenpladsen i en rum tid.

Well … Det er nye tider.

Tidligere i år blev det en stor historie i underholdningsbranchen, da Netflix måtte melde ud, at de for første gang i nyere tid mistede abonnenter. I seneste kvartal tabte de en million af slagsen.

Og nu må de sluge endnu et nederlag, om ikke andet på æren.

Disney har netop meldt ud, at deres tjenester Disney+, Hulu og ESPN i alt har 221,1 millioner abonnenter. Netflix har 220,67 millioner.

Selvom der således ikke er en enkelt tjeneste, der er større end Netflix, bør det alligevel give sidstnævnte grå hår. Mange forventer, at Disney vil samle sine aktiviteter i én tjeneste globalt, ligesom de for eksempel også gør i Danmark, hvor Hulus produktioner indgår på Disney+ under Star-banneret.

Netflix kan stadig godt komme tilbage, men de virker på mange måder til at have udtømt mange af de store markeder, mens Disney+s kurve har været imponerende siden lanceringen for blot tre år siden.

Og om ikke andet viser det, hvor stærkt det kan gå i kampen om seernes penge og tid. Loyaliteten over for den enkelte tjeneste er måske ikke større, end at et par gode fristelser på pris og indhold hos konkurrenten kan sikre udskiftningen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af