Diefenbach – på vej mod internationalt farvand

Den københavnske postrock-kvintet Diefenbach går en travl tid i møde. Udover koncerter på Spot 10, Loppen og Roskilde er de på vej i studiet for indspille et nyt album, der skal udgives på det anerkendte britiske indie-label Wall of Sound.

– Jeg hedder Mark Jones, og jeg ejer Wall of Sound. Jeg har hørt jeres plade, hvem er I?

Det stod der bare, fortæller Diefenbachs key- og sample-controller Lasse Lyngbo om den første mail fra bossen på det velansete britiske indie-label Wall of Sound.

Forud for den kortfattede mail har der ligget både benarbejde og et lille smil fra skæbnen. Sidste efterår lykkes det nemlig bandets manager Jan-Erik Stig på en studietur i London, at få Jones til at lytte til gruppens seneste album ‘Run Trip Fall’. Selvom den travle label-boss ikke er meget for modtage cd’er og demoer, men foretrækker venners anbefalinger, tog han den til sig og forelskede sig specielt i gruppens elektroniske groove-baserede rock kombineret med vokalharmonier. Nu bliver Diefenbach så et de navne, der skal være med til at slå fast, at Wall of Sound handler om mere end blot elektronisk dance. Blandt de større navne i stalden er Propellerheads, Les Rythmes Digitales, Röyksopp og I Am Kloot.

Stor motivationsfaktor
Men hvad sker der så, når man som et håbefuldt band fra den danske undergrund pludselig står med en international kontrakt i hånden?

– Vi har selvfølgelig været lidt nervøs for, hvordan det skulle gå, men over all har det været en stor motivationsfaktor, og vi har kunnet koncentrere os meget mere om musikken, fortæller Lyngbo.

Diefenbach, der med ‘Run Trip Fall’, som Soundvenues anmelder bemærkede, “havde fået nok af blot at fucke rundt i langstrakte postrock-forløb”, som prægede deres første udgivelse, har brugt de seneste måneder på at skrive numre til det første nye album på Wall of Sound. Det nye er ifølge Lyngbo mere sangskrivningsbaseret med vers og omkvæd, og også meget mere poppet end det gamle. Det skyldes dog ikke pres fra selskabet, der har givet dem frie hænder til arbejdet.

– Det er ikke sådan, at de er kommet og sagt, at sådan eller sådan skulle det være. De tændte mest på den elektroniske del på ‘Run Trip Fall’, men efterhånden som de har hørt, hvad vi har lavet nu, er de blevet mere og mere overraskede og har støttet os i, at vi ville fokusere på sangskrivningen.

Potentiale frem for færdige bands
Den fire år gamle kvintet har fra starten været klar over, at de skulle til udlandet med deres ikke specielt danske lyd, hvis det skulle blive til noget stort.

– Da vi startede, var der jo stort set ingen indie-selskaber i Danmark, bortset fra Crunchy Frog, som kunne noget mere, end vi kunne selv. Der er også en anden attitude i England, fordi der er flere selskaber og bliver solgt mere. Det, selskaberne derovre er interesserede i, er potentiale i stedet for færdige bands, i modsætning til de danske selskaber, hvor man skal have lavet otte plader og komme med en færdigpakket løsning, fortæller Lyngbo.

Bandet er dog godt tilfredse med at blive i København, hvor de har ro til at koncentrere sig om musikken, mens business-delen kan foregå i London. De er nu klar til at gå i studiet i midten af juni, hvor de i modsætning til tidligere har god tid til indspilningerne.

Travl juni
I mellemtiden er Wall of Sound godt i gang med at gøde jorden for Diefenbachs release i England. I løbet af juni udgives både ‘Run Trip Fall’ og en white label-EP med fem numre. Det nye album udkommer i England til januar og efterfølgende i resten af verden.

Herhjemme kan Diefenbach opleves live på Voxhall i Århus lørdag den 5. juni i forbindelse med Spot 10, på Loppen den 9. juni sammen med American Analog Set og på Roskilde-festivalen torsdag den 1. juli.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af