Spot 10: Diefenbach – uforudsigelighedens mestre

Diefenbachs nummer i køen til udenlandske pladeselskaber er netop blevet råbt op. Ved skranken sidder Mark Jones fra det engelske Wall of Sound. Han er faldet for deres album ‘Run Trip Fall’ og har nu sikret sig underskrifterne fra sine nye danske yndlinge. Denne aften var det Spot-publikummets tur til at falde for Diefenbach. Interessen manglede ikke, for Voxhall var tæt pakket og mange måtte gå forgæves.

De heldige, der var kommet i god tid, blev fra første taktslag badet i Diefenbachs varme lyd. Elektroniske harmonier fra keyboardet og karakteristiske synkoperede guitarriffs var både på skift og i smuk forening selve fundamentet, hvorfra sangene voksede.

Diefenbach ligger i toppen af ligaen for den elektroniske støjrock. En genre der tit kan være lidt tung at danse med, men de forstår at overraske gentagne gange i hver sang. Bedst som man lige tror guitaristerne har gjort deres ypperste, bliver melodien pludselig ført en helt ny vej gennem det kantede og konstant interessante landskab.

Energien i sammenspillet og følingen for de andre instrumenters melodistykker var fænomenal. Ingen forsøg på at overdøve de andre for at fremhæve sig selv. Det hele gik op i en højere enhed. Efter ‘Make Your Mind’ måtte toppen være nået, men igen måtte publikum se sig overrumplet af Diefenbachs uforudsigelighed.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af