Diefenbach

Wow. Efter signaturen med det formidable, engelske pladeselskab Wall of Sound er danske Diefenbach gået igennem en nærmest magisk forvandling. Med det tredje album på gaden sætter bandet nu for alvor ild i en tretrinsraket mod internationale himmelstrøg.
Danskerne er vokset for hver udgivelse, og ‘Set & Drift’ sætter ganske enkelt nye standarder for dansk rock.

Det er imponerende popmagi, og Diefenbach formår med blændende formularer at gøre hver sang til et lille stykke troldkunst. Hør bare de to smukke ballader ‘The Police’ og ‘Streetlights’, der begge rammer lige i parforholdets ømme hjerte. Harmonierne mellem Matsson og Sarup fungerer rigtig godt. Den drømmende og smukke substans med melankolien lurende lige under overfladen, som i ‘Circular Motions’, lukker melodier ud fra en skrinboks, man kan undre sig over, hvorfor ingen har åbnet før.

‘Set & Drift’ stritter af opfindsomhed og spilleglæde kombineret med en meget professionel produktion. Bandet er blevet mere elektronisk og ligefrem i sin lyd. Sangene er korte og kontante, og er bygget op omkring vokalerne, men uden fornægtelse i rødderne for det støjende og kropslige. Der kommer næppe et bedre dansk album på gaden i år.

Diefenbach. 'Set & Drift'. Album. Wall of Sound/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af