Kanye West kritiseret for at spille til kristent event side om side med anti-LGBTQ prædikanter

Kanye West kritiseret for at spille til kristent event side om side med anti-LGBTQ prædikanter
Kanye West under Sunday Service på Coachella. (Foto: Rich Fury/Getty Images)

I går spillede Kanye West og hans Sunday Service Choir til det store kristne event ‘Awaken 2020’ i Tempe, Arizona, hvor adskillige anti-LGBTQ religiøse ledere også prædikede.

Den kontroversielle rapper har allerede mødt kritik, da han ikke har taget afstand fra de andre talere til messen, der blandt andre tæller Cindy Jacobs, en selvudnævnt profet og udtalt modstander af USA’s Equality Act (der skal beskytte mod diskrimination af blandt andet seksuel orientering og kønsidentitet) og abort.

Det er et markant tilbageskridt for Kanye West, der ellers tidligere har udtalt sin støtte til LGBTQ-samfundet og desuden taget afstand fra homofobi i hiphop. Rapperen har endnu ikke svaret på kritikken i forbindelse med sin ‘Awaken’-koncert, men det er ikke nogen hemmelighed, at han i de seneste par år har indtaget mere og mere højreorienterede synspunkter, blandt andet med sin støtte til Donald Trump.

Under ‘Awaken’-koncerten udtalte rapperen blandt andet, at han var en trojansk hest udsendt af Gud, idet han oprindeligt gjorde djævelens arbejde med sin musik, men i sidste ende spredte Jesus’ ord for sine fans.

»De siger altid, at det er djævelen, som forsøger at spille pus med en, men det er Gud, der får det sidste ord. Jeg startede med denne sang (‘Jesus Walks’, red.), og hele tiden troede djævelen, at han havde mig. Det er en trojansk hest, der vil noget«, sagde Kanye og fortsatte senere:

»Gud bragte mit klarsyn tilbage. Det er her, jeg har fundet sandheden. Jeg har været på psykiatrisk hospital og tilbage, arbejdet for djævelen. De troede ikke, jeg ville komme ud. De var allerede klar med skovlene. De sagde: ‘Der er noget galt med hans hoved, så hans karriere er død’. Men Jesus redder. Ligegyldigt hvor langt væk, du har været, ligegyldigt hvor længe, du har været i mørket, så er lyset lige dér – klar til at redde og give dig selvsikkerhed«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af