Trailer: Se den følelsesladede trailer til ’Clouds of Sils Maria’ med Juliette Binoche og Kristen Stewart

Instruktion: Olivier Assayas. Medvirkende: Juliette Binoche, Kristen Stewart, Chloë Grace Moretz. Dansk premiere uvis.

Tre trailer-tanker:

1. Det er mere end almindeligt svært at sætte den franske instruktør Olivier Assayas i bås, da instruktøren mestrer alt fra eksistentielle, dialogbaserede dramaer til actionprægede revolutionsfilm. I de seneste år har han stået bag den selvbiografiske ’Efter revolutionen’, miniserien ’Carlos’ om den venezuelanske terrorist Sjakalen samt den smukke ‘Sommertid’. I den engelsksprogede ’Clouds of Sils Maria’ synes instruktøren dog at have skruet mere op for dramatikken.

2. I filmen spiller Juliette Binoche den feterede skuespillerinde, Maria Enders, som overtales til at medvirke i en genopsætning af sit gennembrudsstykke. I nyfortolkningen får Chloë Grace Moretz’ møgunge af en Hollywood-starlet imidlertid hendes oprindelige rolle, mens Maria i stedet må spille hendes ældre søster. Der er dermed lagt op til sammenstød mellem den yngre og den ældre skuespillerinde både på og uden for de skrå brædder. I rollen som Marias personlige assistent ses endvidere Kristen Stewart.

3. ’Clouds of Sils Maria’ var i hovedkonkurrencen ved sidste års Cannes-festival, men fik en blandet modtagelse af kritikerne. Assayas besidder et notorisk veludviklet blik for den menneskelige psyke, men ud fra traileren kan man frygte, at de dybere lag drukner i en strøm af teatralske konfrontationer. Det er muligt, at det engelske sprog har stået i vejen for Assayas’ normalt så naturalistiske dialog, for flere af Binoches replikker klinger unægteligt falsk, taget ud af en sammenhæng som her.

Læs også: ‘Camp X’-Ray-instruktør: Man skal virkelig tage Kristen Stewart alvorligt

Sponsoreret indhold
Hold jul med familien, du selv vælger
Inviter dine allerbedste Avengers, din South Park-familie og intergalaktiske slægtninge med til julehyggen. Gør julen sjovere med Viaplay her.
Viaplay
Advertisement