Tv-verdenens Oscar: Vores otte højeste ønsker for søndagens Emmy-uddeling

Tv-verdenens Oscar: Vores otte højeste ønsker for søndagens Emmy-uddeling

Filmverdenen har den årlige Oscar-uddeling, tv-verdenen har Emmy Awards. ’Brooklyn Nine-Nine’-værten Andy Samberg styrer slagets gang, når årets mest prestigefyldte tv-priser uddeles i Los Angeles natten til mandag dansk tid – og herhjemme kan vi se med live på TV 2 Play og TV 2 Zulu.

Som Oscar-kollegaerne er Emmy-akademiet en konservativ forsamling, der ofte spiller på de samme heste år efter år, men ved årets nomineringer blev Jim Parsons fra ’The Big Bang Theory’ forbigået for første gang i årevis. Så der er håb endnu. Til gengæld er konkurrencen hårdere end nogensinde før, og Emmy-akademiet har da også valgt at tage konsekvensen af det bugnende serielandskab og har nomineret op til otte kandidater i flere kategorier.

Vi forventer ikke, at Emmy lytter til alle vores ønsker for prisoverrækkelserne – men hvad med bare fire ud af otte?

1. ’Mad Men’ skal vinde for bedste drama

Vi hører ikke til de mest jubelglade Mad Maniacs, for guderne skal vide, at AMC’s hæderkronede serie har stået i stampe og forvekslet repetition med karakterdybde undervejs.

Men man må bare sige, at hovedforfatter Matthew Weiner & co. fik samlet brikkerne på imponerende vis i sin allersidste sæson. Don Draper fik en smuk, tvetydig og tankevækkende afrunding, og tidsbilledet – skismaet mellem de autoritetstro start-60’ere, hvorfra serien havde sit udspring, og de frigjorte start-70’ere, hvor den sluttede – blev skildret med større kraft end nogensinde før i serien.

Det vil utvivlsomt spille en rolle for mange akademi-medlemmer, at det er er sidste gang, de får mulighed for at hædre ’Mad Men’ (der har vundet fire gange før), men det er ikke derfor, den skal vinde. I konkurrencen med ’Better Call Saul’, ’Downtown Abbey’, ’Homeland’, ’House of Cards’, ’Game of Thrones’ og ’Orange Is the New Black’ er det simpelthen den serie, der har leveret den bedste, mest helstøbte sæson.

Se flere Emmy-ønsker på de næste sider.

Soundvenue 1 / 8 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold