»Sjældent stærk musikdokumentar« – se den rørende ’Amy’ på C More

Thure Lindhardt får markant rolle i Netflix’ store vikingeserie

Thure Lindhardt får markant rolle i Netflix’ store vikingeserie
Thure Lindhardt i tredje sæson af 'Broen'

41-årige Thure Lindhardt har landet en større rolle i anden sæson af ‘The Last Kingdom’, som efter at have været tilknyttet BBC er blevet opkøbt af Netflix. Det fortæller hans agentbureau Panorama Agency.

Den kommende ‘Netflix Original’ vil ligesom første sæson tage udgangspunkt i Bernard Cornwells historiske romaner ‘The Saxon Stories’. Vi befinder os i 800- og 900-tallets England, hvor de danske vikinger har gjort et stort indhug på det britiske rige. Danskerne og englænderne, saxonerne, kæmper mod hinanden, og i hovedrollen og midten af det hele finder vi Uthred (Alexander Dreymon), der er splittet mellem sit fædreland og de danskere, der ganske vist kidnappede, men også opdrog ham.

Lindhardt skal spille Guthred, der historisk set var en slave, som blev udvalgt til at blive konge af Northumbria. I forvejen har flere danskere medvirket i serien – Peter Gantzler, Alexandre Willaume, Andrea Vagn Jensen og (dansk-svenske) Thomas W. Gabrielsson.

Anden sæson af ‘The Last Kingdom’ får premiere i 2017.

Advertisement