De 10 bedste danske skurke i udenlandske film – rangeret

De 10 bedste danske skurke i udenlandske film – rangeret

Danske skurke er i høj kurs i udlandet i disse år. Snart kan Sidse Babett Knudsen opleves som skurk i Dan Brown-filmatiseringen ’Inferno’, Pilou Asbæk er ingen ringere end Pontius Pilatus i remaket af ’Ben-Hur’, Mads Mikkelsen bliver Marvel-skurk i ’Doctor Strange’ og i denne uge byder en ond Casper Crump abernes konge Tarzan op til duel i ’The Legend of Tarzan’.

I den anledning rangerer vi de 10 bedste danske skurke-præstationer i udenlandske film.

10. Casper Crump

Sidste års danske Oscar-vinder, kortfilmen ’Helium’, sparkede døren ind til Hollywood for Casper Crump.

Den danske skuespiller, der har beskedne titler som ’Lykke’, ’Tvillingerne og Julemanden’ og ’Sover Dolly på ryggen’ på CV’et, sprang nemlig ud som superskurk i den stort anlagte DC Comics-tv-serie ’Legends of Tomorrow’ fra sidste år.

Crump spiller den udødelige og tidsrejsende skurk Vandal Savage, der har overtaget verdensherredømmet – og en række superhelte, heriblandt Rip Hunter og The Flash, går sammen for at stoppe ham.

Serien fik en blandet modtagelse, men Crump, der har en vis fysisk lighed med tegneseriens skurk, fik med sin faretruende charme, et slesk smil og lækkert hår erobret masser af nørders tegneseriehjerter.

Med et par Vandal Savage-gæsteoptrædener i de to andre DC-serier ’Arrow’ og ’The Flash’ har Crump gjort god figur, men det er i den akutelle ’The Legend of Tarzan’, hvor han står over for stjerner som Christoph Waltz og Samuel L. Jackson, at han virkelig skal stå sin prøve som skurk.

Sponsoreret indhold
Hold jul med familien, du selv vælger
Inviter dine allerbedste Avengers, din South Park-familie og intergalaktiske slægtninge med til julehyggen. Gør julen sjovere med Viaplay her.
Viaplay
Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Advertisement