‘The Keepers’: Netflix på vej med ny true-crime serie om mord på ung nonne

‘The Keepers’: Netflix på vej med ny true-crime serie om mord på ung nonne

En død nonne, rygter om seksuelt misbrug og mistanker om et kæmpe cover up. Netflix har ingredienserne klar til en ny true-crime serie.

Mens de krimipassionerede venter på anden sæson af streamingtjenestens succes ‘Making a Murderer’, kan ‘The Keepers’ måske dulme nerverne. Den syv afsnit lange dokumentarserie beskriver mordet på søster Cathy Cesnik, en 26-årig nonne og lærerinde fra Baltimore, der forsvandt i november 1969 og to måneder senere blev fundet død.

Mordet står stadig tilbage uopklaret, og instruktør Ryan White (‘Good Ol’ Freda’ og ‘The Case Against 8’) mener, at et større komplot kan ligge bag. I 1990’erne stod en kvinde under det anonyme navn Jane Doe frem og fortalte om årelangt misbrug på skolens grund, hvor søster Cathys død blev eksemplet på, hvad der skete, hvis man brokkede sig.

Det er sikkert og vist, at true crime-feberen endnu ikke har lagt sig efter podcasten ‘Serial’ og dokumentarserier som ‘The Jinx’ og ‘Making a Murderer’. Netflix er leveringsdygtig i adskillige true crime fortællinger og har tidligere fået ros for ‘Amanda Knox’-dokumentaren, mens tjenesten senere på måneden er aktuel med Sundance-hittet ‘Casting JonBenet’ om det brutale mord på en seksårig skønhedsdronning.

Dokumentarserien får premiere på Netflix 19. maj.

Læs mere: ’S-Town’ transcenderer true crime-genren og fornyer podcastmediet

The Keepers