Hvad vi brændende ønsker at få svar på i sæsonfinalen på ’Game of Thrones’

Hvad vi brændende ønsker at få svar på i sæsonfinalen på ’Game of Thrones’
The Hound får måske endelig sit opgør med The Mountain i næste uges afsnit af 'Game of Thrones'. (Foto: Helen Sloan)

Det ser ud til, at vi går et episk afsnit i møde natten til mandag. Endelig mødes alle Westeros’ ledere i et stormøde, og det er forhåbentligt, hvad der skal til, for at trække sæson syv op på et nogenlunde behørigt niveau efter sæsonens svageste episode.

Der er skyhøje forventninger til næste afsnit, og det har allerede affødt en del teorier om finalens udfald. Vi gennemgår de væsentligste her.

Hvad er resultatet af Littlefingers marionetspil?

Det er næppe gået hen over hovedet på nogen, at der sker ting og sager i Winterfell. Arya og Sansa har rodet sig ud i en værre omgang søsterfnidder, mens Lord Baelish gemmer sig i mørke korridorer og smiler lumsk til kameraet. Men hvad vil han helt præcist? Det får vi forhåbentligt svar på i sæsonfinalen.

Ser man nærmere på rænkesmeden, der i løbet af syv sæsoner er gået fra bordelejer til Lord, så skimter man muligvis en mesterlig plan i horisonten.

Littlefinger har ikke lidt et eneste tab, mens han har været forskanset i Norden. Han har derimod fjernet en af Lannisternes væsentligste allierede, Ramsay Bolton, mens han har indsat en ny Konge i Norden, som han ved vil bekrige Cersei og dermed skabe kaos mod syd. Et særdeles godt træk, som Littlefinger slet ikke har fået nok credit for.

Arya og Sansa i ‘Beyond the Wall’.

Sidenhen spiller han Arya ud mod Sansa, som i stigende grad har vundet loyaliteten fra Jon Snows bannermænd, og som vi må formode kan splitte Jons hær, hvis hun modsætter sig hans vilje. Og er det ikke meget sandsynligt, at de to halvsøskende snart komme til at clashe?

Vi ved, at Jon og Arya har et stærkt bånd til hinanden. Sansa og Jon var derimod ikke perlevenner back in the day, hvor Sansa drømte om at blive dronning, mens Jon bare var en betydningsløs bastard. Skulle Jon komme hjem og finde sine søstre i åben krig mod hinanden, så er der næppe tvivl om, hvis parti han vil tage.

Og kunne Jons støtte til Arya ikke sagtens skubbe Sansa over mod Littlefinger, som er en af hendes eneste venligsindede allierede? Det ville sikre Littlefinger omkring halvdelen af Jons mænd, da de sandsynligvis vil fortrække at følge Sansa, og en potentiel hustru fra Nordens mest magtfulde slægt. Skulle det ske, står Littlefinger ikke bare i spidsen for The Vale, men også hele Norden, og så bliver Littlefinger en af de mest magtfulde personer i Westeros med et snuptag.

Bran Stark i ‘Game of Thrones’.

Der er dog en række forhindringer på vejen, hvor Bran er den mest centrale. I sin kapacitet som Three-eyed Raven kan Bran se alt. Det burde således ikke være svært for ham at overbevise Arya om Sansas uskyld vedrørende deres fars halshugning og dermed stoppe konflikten mellem hans søskende.

Men hvorfor har Bran så ikke gjort det endnu? Måske fordi det rent faktisk er Arya og Sansa, der er i gang med at lokke Littlefinger frem i lyset og bekende sin heftige involvering i startskuddet til The War of Five Kings. Måske truede Arya ikke Sansa, da hun fortalte om sine kundskaber med en kniv for senere at række kniven til Sansa. Det er muligt, at det var Aryas loyalitetserklæring til storesøsterens forsøg på at få Littlefinger ud af spillet for altid.

Får vi den famøse Cleganebowl?

Vi har tidligere skitseret de tre mest oplagte fremtidsudsigter for Cersei Lannister. Og det virker sandsynligt, at Cersei har et Red Wedding 2.0 i baghånden forud for mødet med Jon Snow og co., men en gammel fanteori er også genopstået fra de døde.

Cleganebowl-teorien handler om, at The Hound og hans genoplivede storebror The Mountain skal mødes i tvekamp og afgøre deres hadefulde forhold (det var The Mountain, der brændte hundens ansigt som barn).

Billedet tolkes af mange, som bevis for, at The Hound møder sin bror i tvekamp i sæson syvs finale.

Noget kan tyde på, at muligheden opstår i næste afsnit. Cersei har i hvert fald valgt at holde det kommende stormøde i en arena, og skulle forhandlingerne gå skidt, er trial by combat sandsynligvis hendes bedste sejrschance med både Unsullied og Dothrakis for dørene.

Cerseis kombattant ville uden tvivl være hendes personlige zombieridder, mens man snildt kunne forestille sig, at Sandor Clegane ville gribe muligheden for at udfordre sin bror. Folk har tidligere bemærket, at en af sæson syvs tidligere trailere indeholder et billede af hunden, der svinger sit sværd i en kulisse, der umiskendeligt ligner den Dragonpit, hvor stormødet afholdes. Så hvem ved?

Hvilke konsekvenser har snakken om Jon og Daenerys’ arvtagere?

Noget af det mest interessante ved gårsdagens afsnit var, at både Jon og Daenerys’ eftermæle blev taget op til overvejelse for første gang i seriens historie.

Tyrion pressede Daenerys med spørgsmålet om, hvem der skal lede landet, når hun engang er borte, mens Jorah gav Jon Longclaw tilbage med ordene om, at han skulle lade sværdet gå videre til sine fremtidige børn.

Der er ingen tvivl om, at spørgsmålet om en tronarving er uhyre centralt. Den kolonorme suppedas, Westeros befinder sig i, skyldes, at der blev sået tvivl om, hvem der var Robert Baratheons retmæssige arving i sæson et. Det fik kongerigets vasaller til at stejle og løsrive sig fra De syv kongeriger og så startede balladen.

Emilia Clarke som Daenerys Targaryen.

Spørgsmålet er siden blevet højaktuelt, efter Daenerys fløj drageræs nord for muren. Men hvem skal arve tronen, såfremt Daenerys bliver dronning? Efter hende og Khal Drogos søn døde i sæson et, og en troldkvinde fremsagde en profeti om, at Drogo aldrig ville leve, før Daenerys blev gravid igen, har dragemoderen troet, at hun aldrig kan få børn.

Men at profetier er en lumsk størrelse, er der efterhånden ikke nogen tvivl om – se bare på Melisandre, der har fejlfortolket profetier big time med Stannis’ (og mange andres) død til følge. Nogle tolker udsagnet, som om Daenerys kun kan få børn med Jon, mens andre mener, at Dany ikke vil få andre børn end sine drager.

Den store uvished gør bare Tyrions forslag om alternative valg af tronfølgere ekstra interessant. Han nævnte The Night’s Watch som et eksempel på en alternativ måde at vælge efterfølgere på, og som bekendt vælger de deres leder gennem en form for direkte demokrati. Så måske er Tyrion i virkeligheden ved at afskaffe monarkiet og indføre demokrati i King’s Landing?

Læs også: Tre hurtige spørgsmål og svar efter det nye afsnit

Læs også: Anmeldelse af ‘Game of Thrones’ sæson 7 afsnit 6

Læs også: Seks grunde til, at sæsonens afgørende plot er himmelråbende idiotisk

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af