Tom Hanks genindspiller svensk Oscar-nomineret publikumshit

Tom Hanks genindspiller svensk Oscar-nomineret publikumshit
Tom Hanks under Rom Film Festival. (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Tom Hanks er den ultimative onkelmorfartype i amerikansk film. Han bringer en varme som få andre, hvilket til tider kan ende i det rene hyggenygge, men som, når det er bedst, kan ramme noget universelt smerteligt.

Hanks er derfor som skabt til hovedrollen i amerikaniseringen af den svenske Oscar-nominerede film ’En mand der hedder Ove’, som han desuden producerer.

Filmen, der tiltrak en del danske biograftilskuere sidste år, er baseret på en svensk bestsellerroman af Frederick Backman – du kan finde den i din nærmeste Føtex – og handler om den aldrende gnavenpot Ove, som dækker over tabet af sin mangeårige hustru ved at hundse rundt med naboerne i parcelhuskvarteret, imens han forsøger at begå selvmord.

Det ændrer sig, da en ung kvinde af anden etnisk herkomst flytter ind ved siden af med sin familie. Der åbnes langsomt op for, hvorfor Ove er blevet så bitter, samtidig med at han i nutiden stille og roligt genfinder en mening med tilværelsen.

‘En mand der hedder Ove’, der var den bedst indtjenende udenlandske film i USA sidste år, konkurrerede blandt andet med tyske ’Toni Erdmann’ i kampen om Oscar. Også denne er ved at blive remaket med et manus af Lena Dunham og med Jack Nicholson i titelrollen.

Læs også: ’En mand der hedder Ove’: Rørende film om en gammel sur mand med et blødt hjerte

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af