Kevin Spacey-skandalen stopper ’House of Cards’-optagelser på ubestemt tid

Kevin Spacey-skandalen stopper ’House of Cards’-optagelser på ubestemt tid

Flere medier var i går lidt for hurtige til at koble anklagen mod Kevin Spacey for seksuel krænkelse af den dengang 14-årige Anthony Rapp i 1986 sammen med gårsdagens annoncering om, at Netflix ikke laver mere ’House of Cards’ efter den kommende sjette sæson. Netflix havde dog taget beslutningen længe før.

Til gengæld har Netflix og produktionsselskabet bag serien, Media Rights Capital, valgt at reagere prompte på den verserende sag om Kevin Spacey.

»MRC og Netflix har valgt at suspendere produktionen af sæson seks af ’House of Cards’ på ubestemt for at give os tid til at undersøge den nuværende situation og tackle enhver bekymring fra vores skuespillere og vores mandskab«, fremlægger de to selskaber i et fælles statement til Deadline.

Mandag blev der lagt en fælles erklæring ud på Twitter, hvor de forklarede, at executives fra begge selskaber var på settet i Baltimore for at tale med cast og crew. Det er omtrent et døgn efter, at MRC og Netflix har besluttet at sætte produktionen på køl.

Sidste sæson af ’House of Cards’ forventes at bestå af 13 episoder og skulle dukke op på Netflix i midten af 2018. Kevin Spaceys Frank Underwood er i de fem sæsoner gået fra at være det absolutte omdrejningspunkt til at dele spotlyset med og indimellem endda bliver overskygget af sin hustru Claire, spillet af Robin Wright.

Det er spekulationer, men ikke utænkeligt, at man med den midlertidige pause – og afhængigt af sagens udfald – vil overveje Spacey rolle i seriens sidste sæson.

Læs også: ’House of Cards’ lukker og slukker efter næste sæson

Annonce