Golden Globes: Seth Meyers sætter tænderne i Kevin Spacey og Donald Trump med skarp åbningsmonolog

»Good evening ladies and remaining gentlemen«.

Sådan startede vært Seth Meyers sin åbningsmonolog under nattens Golden Globes-uddeling i Los Angeles og understregede øjeblikkeligt, at showet stod i #MeToo og Weinstein-efterveernes tegn.

»For de mandlige nominerede i rummet i aften er det første gang i tre måneder, at det ikke vil være skrækindjagende at få sit navn læst højt«, slog han fast.

Seth Meyers kom med stærke stikpiller mod både Harvey Weinstein og Kevin Spacey, og så udnyttede han formatet fra sit daglige talkshow om jokes, som Seth Meyers – som priviligeret hvid mand – ikke kan sige til at invitere stjerner som Jessica Chastain, Billy Eichner og Issa Rae til at komme med punchlines på hans jokes om race-, seksualitets- og kønsforhold. Indtil Meyers gamle ‘SNL’-makker Amy Poehler kuppede formatet og slog fast over for værten, at hun ikke havde behov for hans hjælp.

Meyers forsøgte også at køre Oprah Winfrey som præsident og Tom Hanks som vicepræsident, mens en vis Donald Trump naturligvis også stod for skud. Og så sluttede han sin tale i et oprigtigt, alvorligt toneleje, der demonstrerer, hvor markant et øjeblik Hollywood befinder sig i lige nu.

Læs også: Se alle vinderne ved nattens Golden Globes

Sponsoreret indhold
Kæreste-lokkeri med Sara Hjort
‘Perfekte steder’-skuespilleren fortæller, hvordan hun lokker sin kæreste til at se film med hende. Hør om Saras tv-cravings her.