Netflix kaprer tidens største serieskaber i dyreste tv-handel nogensinde

Netflix kaprer tidens største serieskaber i dyreste tv-handel nogensinde
Ryan Murphy og John Travolta fejrer prisen til 'American Crime Story: The People v O.J. Simpson' for Bedste Miniserie ved Golden Globes i 2016
Foto: Kevin Winter/Getty Images

Du har formentlig støt på navnet Ryan Murphy på et eller andet tidspunkt. ‘Glee’, ‘Nip/Tuck’, ‘American Horror Story’, ‘Scream Queens’ og ‘Feud’ har alle det tilfælles, at de er skabt af den firedobbelte Emmy-vinder, som også har produceret ‘American Crime Story’. Som en anden fodboldstjerne indgår hans glossy varemærke som showrunner og producer nu i den største tv-transfer til dags dato.

Det er streaming-mastodonten Netflix, som ifølge diverse medier har betalt henved 300 millioner dollars for at få Ryan Murphy i sin stald på en femårig kontrakt efter at have kreeret for Fox igennem mere end 10 år.

»Ryan Murphys serier har haft indflydelse på den globale tidsånd, genopfundet genrer og ændret retningen for tv-historien. Fra ‘Nip/Tuck’ – vores første licenserede serie – til ‘American Crime Story: The People v. O.J. Simpson’ og ‘American Horror Story’ har vi set, hvordan hans storytelling-brand fanger forbrugerne og kritikerne verden over. Hans hyldede værk og bidrag til vores industri taler for sig selv, og vi ser frem til at støtte Ryan i at bringe hans vidtfavnende og mangfoldige historier ud i verden«, udtaler Netflix’ indholdschef, Ted Sarandos, ifølge Variety.

Skiftet vil uden tvivl tilføje mere brænde på bålet i den forestående blodige magtkamp, som kommer til at udspille sig mellem Netflix og Disneys kommende streamingtjeneste, hvor de med det ventede opkøb af 20th Century Fox vil få Murphys tidligere seriehits i deres varetægt – men altså uden selve støberen bag.

For Ryan Murphy stikker beslutningen langt dybere end det rent finansielle aspekt.

»Jeg er en homoseksuel knægt fra Indiana, der flyttede til Hollywood i 1989 med 55 dollars opsparing i pungen, så det faktum, at mine drømme er krystalliseret og blevet virkelige på en så stor måde vækker følelser og rører mig«, siger Ryan Murphy i pressemeddelelsen og uddyber:

»Jeg flyder over af grundlæggende taknemmelighed over for Ted Sarandos, Reed Hastings og Cindy Holland fra Netflix for at tro på mig og fremtiden for selskabet, som vil fortsætte med at være fortaler for kvinder, minoriteter og LGBQT-helte og heltinder«.

Ryan Murphy har officielt første arbejdsdag på Netflix den 1. juli. Hans sidste kreation for Fox er den allerede historiske ‘Pose‘ med et hovedcast udelukkende bestående af transkønnede. Omvendt har han taget forskud på samarbejdet med Netflix gennem serien ‘Ratched’, som er en fan fiction-origin over den djævelske sygeplejerske fra ‘Gøgereden’.

Læs også: Stjernespækkede ‘American Crime Story’ kaster sig over Versace-mordet i ny trailer

Annonce