Filmmester kritiserer Ridley Scott for Kevin Spacey-fyring

Filmmester kritiserer Ridley Scott for Kevin Spacey-fyring
Kevin Spacey til premieren på 'Baby Driver' i London i 2017.
Foto: Tim P. Whitby/Getty Images for Sony Pictures

Kevin Spacey blev som bekendt fjernet i sidste øjeblik fra Ridley Scotts ’All the Money in the World’, da anklager om seksuelle krænkelser i forbindelse med #MeToo-bølgen brusede frem. I samme ombæring blev skuespilleren skrevet ud af den sjette og sidste sæson af Netflix-serien ’House of Cards’, hvilket medskuespillerne Michael Kelly og Kate Mara udtalte sig om i sidste måned.

Nu er det så blevet 77-årige Bernardo Bertoluccis tur. Den aldrende instruktør, der blandt andet har stået bag den ni gange Oscar-vindende ’Den sidste kejser’, var til en forpremiere på en restaureret udgave af sin film ’Sidste tango i Paris’ i Bari, da snakken faldt på Scotts håndtering af Spacey-anklagerne.

»Da jeg fandt ud af, at Ridley Scott var gået med til at fjerne alle ’All the Money in the World’s scener, hvori Kevin Spacey medvirkede, sendte jeg en besked til klipper Peter Scalia og bad ham om at fortælle Scott, at han burde skamme sig«, sagde Bertolucci ifølge Deadline.

Den italienske instruktør var selv i søgelyset i forbindelse med netop ’Sidste tango i Paris’. 35 år efter filmens oprindelige udgivelse fortalte skuespillerinden Maria Schneider, at hun følte sig »ydmyget« og »en smule voldtaget« af Bertolucci og sin medskuespiller Marlon Brando.

Filmen indeholdt nemlig en voldtægtsscene, som ikke stod i manuskriptet, og som kom meget bag på den dengang 19-årige skuespillerinde.

»Marlon sagde til mig, ’Maria, bare rolig – det er kun en film’, men under den scene – selvom det, Marlon gjorde, ikke var ægte – følte jeg, at jeg græd ægte tårer«, fortalte Schneider i 2007 til Daily Mail.

Bertolucci, som aldrig mødte nogen egentlige konsekvenser for sin behandling af Schneider, sluttede sin tale af med at proklamere, at han er åben for at lave en film med den udstødte Kevin Spacey i fremtiden.

Læs også: Hollywoods historiske krænkelsesskandaler, der fik enten få eller ingen konsekvenser

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.