Netflix forklarer, hvorfor mange af deres serier førhen var alt for lange

Netflix forklarer, hvorfor mange af deres serier førhen var alt for lange

Kill your darlings. Et udtryk, de fleste journalister og forfattere kender alt for godt, og som refererer til, at man skal skære ind til benet for at få den bedste historie ud.

Netflix, på den anden side, har i årevis sprøjtet serier ud efter overbevisningen jo flere episoder jo bedre, hvilket ofte har resulteret i, at ellers glimrende serier er trukket i langdrag tangerende reel tomgang (*host* ‘House of Cards’ *host* ‘Jessica Jones’ *host* ‘Orange is the New Black’).

Nu forklarer streamingtjenesten, at de lange sæsoner er et levn fra dengang, det var ganske normalt at en seriesæson på kabel-tv strakte sig over 23-25 afsnit, a la ‘Friends’ og ‘Berverly Hills 90210′.

Det tal blev med tiden skåret ned til 13 for at fortælle strammere historier og tiltrække større stjerner, hvis kalendre ikke tillod dem at binde sig til en serie i halve til hele år. I Netflix’ opstart var tallet 13 stadig et pejlemærke, ifølge Netflix’ chef Cindy Holland på et nyligt presseevent:

»I de tidlige forhandlingsprocesser og aftaler med tredjeparts-studier var vi lidt fikserede på kabel-tv-normen med 13 episoder. I dag er vores sæsoner dog sjældent mere end 10 episoder«.

Den opdaterede model og klarere fokus på at opretholde momentum fra a-z kommer blandt andre  ‘Stranger Things’, ‘Master of None’ og HBO’s flagskib ‘Game of Thrones’ til gode i sæsoner, der koncentrerer handlingen. Nogle gange skal man åbenbart løbe et maraton, før man kan lære at gå.

Læs også: ‘Guardians of the Galaxy’-castet underskriver samlet statement for at få instruktør James Gunn genansat

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af