Ny film fra instruktøren bag ‘Vinterbrødre’ udtaget til Cannes-festivalen

Ny film fra instruktøren bag ‘Vinterbrødre’ udtaget til Cannes-festivalen
Hlynur Pálmasons 'A White, White Day'.

Hlynur Pálmason markerede sig som den mest lovende auteur blandt den nye generation af dansk-uddannede filmskabere, da han slog igennem med den stilsikre debut ‘Vinterbrødre’ i 2017. Filmen vandt to Bodil-statuetter og ni Robert-priser foruden international prishæder på adskillige filmfestivaler.

Nu er Pálmason aktuel med sin anden spillefilm, ‘White, White Day’, der netop er blevet udtaget til Cannes Film Festival i sideprogrammet Semaine de la Critique (Critic’s Week).

Filmen udspiller sig i en afsidesliggende islandsk landsby, hvor en pensioneret politichef (Ingvar Eggert Sigurðsson) får nys om, at hans nyligt afdøde kone har haft en affære. Langsomt bliver han mere og mere besat af tanken – og det får konsekvenser for ham selv og hans nærmeste.

Selvom filmen udspiller sig i Pálmasons hjemland med islandske skuespillere, er kræfterne bag filmen hovedsageligt danske. Den herboende instruktør, der er uddannet fra Den Danske Filmskole, har blandt andet allieret sig med den ligeledes herboende svenske filmfotograf Maria von Hausswolff, der vandt en Robert og en Bodil for sit arbejde på ‘Vinterbrødre’ og desuden var nomineret til Soundvenues Fremtidspris i 2017.

Klipper Julius Krebs Damsbo, tonemester Lars Halvorsen, sminkør Katrine Tersgov og kostumier Nina Grønlund gentager også deres funktioner fra ‘Vinterbrødre’.

Pálmason får selskab af Super16-instruktøren Andrias Høgenni, hvis dansk-færøske kortfilm ‘Ikki illa meint’ også skal konkurrere i Semaine de la Critique. Filmen følger den færøske kvinde Elinborg, der støder ind i en veninde, hun har blokeret på Facebook. Et endegyldigt opgør truer.

Cannes Film Festival løber af stablen 15. til 23. maj.

Læs også: Cannes Film Festival annoncerer årets program – med store auteurnavne og Elton John-biopic

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af