Agentfilm med overskud – se 'Kingsman: The Golden Circle' på C More her

Einstürzende Neubauten

Einstürzende Neubauten - Alles Wieder Offen
4 6
Einstürzende Neubauten
'Alles Wieder Offen'

Album, Indigo/VME

Der har nok været et par gamle punkere, der rynkede brynene, da deres helt, Einstürzende Neubauten-frontmanden Blixa Bargeld, for nylig sank så dybt som til at lave tv-reklamer for den tyske Silvan-pendant, Hornbach. Til gengæld var reklamerne, der slet og ret bestod af Bageld, der læste op af butikkens tilbudskatalog, så syrede, at de fleste af dem nok har tilgivet ham igen. 26 år efter Einstürzende Neubauten albumdebutterede med ‘Kollaps’, har firserikonerne stadig integriteten i behold.

De gør alting på deres måde, og det er deres nye album endnu en manifestation af. ‘Alles Wieder Offen’ blev således til uden et pladeselskab. I stedet blev arbejdet finansieret af abonnenter på gruppens nyhedsbrev og indspillet under overvågning af webcams, over hvilke deres fans kunne følge med og på den baggrund komme med feedback og nye idéer til pladen.

Industial-pionererne er stadig uafhængige, og det man kan stadig høre. Der er masser af støj og mørke ambientflader, guitarerne støjer, mens bandet hamre løs på jernstænger og anden industriel percussion, og Bargelds tyske vokal skuer stadig sikkert i ørerne på MTV-segmentet.

Det betyder på den anden side ikke, at der er grund til at lade sig skræmme, for under det umiddelbart rå ydre gemmer der sig faktisk en håndfuld rigtig gode sange. ‘Ich hatten ein wort’ er direkte catchy, mens ‘Nagorny Karabach’ er direkte smuk, så selvom Blixa og co. stadig flyder mod strømmen, har de trods alt skruet lidt ned for blusset, så lidt flere kan og burde være med denne gang.