Wild Beasts – de vilde bæster sejrede

Wild Beasts – de vilde bæster sejrede
5 6

Koncert

»Fuck Gorillaz«, blev der råbt igen og igen, inden engelske Wild Beasts gjorde klar til at gå på. Det relativt ukendte indieband havde fået den umulige opgave at konkurrere med Damon Albarns tegneserieband, og teltet var da heller ikke tæt på at være fyldt. Det lod dog ikke til at genere de fire englændere, der lagde imponerende velspillende og iørefaldende ud med nummeret ‘The Fun Powder Plot’ fra bandets seneste album ‘Two Dancers’.

Lyden var fuldstændig perfekt. Alle instrumenterne gik rent igennem, og så var det en fornøjelse at opleve, at både guitaristen Hayden Thorpe og bassisten Tom Fleming sang pisse godt. Det kaldes overskud. Gruppen bevæger sig i et artpoppet univers, hvor de tydeligste inspirationskilder er Sparks og Kate Bush. Ofte synges der i falset, imens rytmesektionen gør herlige krumspring, og bassen nærmer sig det funky. Det hele er overstrøet med små, catchy melodistumper, og resultatet er skæv og soulfuld dansemusik.

»Tak fordi I kom og så os«, sagde Thorpe. Med tryk på det sidste ord. Bandet var udmærket klar over, at de var oppe imod stærkere kræfter denne torsdag aften, men derfor kan man jo godt spille røven ud af bukserne alligevel. Og det gjorde de så.