F.U.K.T.

F.U.K.T’s anden udgivelse er klar efter fem år med succesfulde og højenergiske koncerter herhjemme og i udlandet. Modigt, og vellykket langt hen af vejen, udfordrer de electro-universets maskinhjerte med menneskelig puls.

Væbnet med trommesæt og basguitar åbnes pladen i et mørkt dubstep-univers med nummeret ‘De levendes larm’. Det er en tung affære med dansksprogede vokalsamples og didgeridoo-agtige basfrekvenser. Derefter wobbles videre til førstesinglen ‘Farligt’, hvor Suspekts Bai-D omklamres af kavalkader af dommedagsagtige nyhedssamples. Igen er udgangspunktet dubsteppens effektfyldte basfetich og kærlighed til komplekse hi-hat-synkoperinger. På pladens ti numre er det mere drivkraften end lynhurtige drum’n’bass-breakbeats.

Nummeret ‘Meant to Be’ fremviser imidlertid deres melodiske side. Det er et overbevisende house-track, hvis enkelthed tillader, at de beundringsværdige instrumentsekvenser kan bruse frem mellem de stemningsmættede synthflader. Den benhårde modgift kommer i direkte forlængelse i form af den aggressive ‘Hooligan’, den Benga-agtige ‘Chipop’ og den hysteriske ‘ADHD’, som alle effektivt tonser derudaf. Rave-folket vil med garanti glædes her.

Udfordringen for elektronisk musik er at fungere på hjemmeanlægget uafhængigt af natklubbens dansegulv. I enkelte passager savner man desværre lige netop kropsligheden, og fornemmelsen af, at der mangler noget, bliver svær at holde tilbage. Man ville ønske, at der her blev skruet op for virkemidlerne, eventuelt i form af flere gæstevokalister, som kunne gøre instrumentalstykkerne mere vedkommende. Alligevel er det ikke nok til at pille ved det faktum, at ‘Falling’ er en særdeles helstøbt plade.

F.U.K.T.. 'Falling'. Album. Tabu/Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af