Eloq

Eloq - Galactic Neckbreaks
5 6
Eloq
'Galactic Neckbreaks'

Ep, Hobby Industries

Med en legende lethed har den unge danske producer August Fenger alias Eloq de seneste par år boltret sig lystigt i det løst afgrænsede hav, der er opstået i kølvandet på mødet mellem J Dilla og dubstep, bedre kendt som wonky. Og det er en ualmindeligt velvalgt titel på Eloqs debut-ep, som bliver udgivet på electronica-pioneren Thomas Knaks label Hobby Industries.

Lad os bare starte roserne ved pardansen mellem mesteren og lærlingen. Thomas Knak har igennem hele sin karriere dyrket de mikroskopiske beatdetaljer og minimale melodianslag. Derfor er det en overraskende fryd at høre, hvordan Knak i form af sit Opiate-alias smider alle hæmninger over bord på sit remix af Eloqs ‘Why Don’t You’. Nummeret er ganske vellykket i sin originale form og kombinerer faktisk den synthede hiphop-lyd med de Knak’ske beatsnedkerier. Knak selv går derimod ren dubstep på sit Opiate-remix med wobble bas og hele svineriet.

Det er dog især på ‘Phat’ og ‘Dimension’ at nakkebrækkene når galaktiske proportioner. Sammen med tidlige Troo.L.S og Rune Rask produktioner må de kandidere til at være nogle af de mest hårdtslående produktioner i dansk hiphop-historie. Kombinationen af svulstig bas, sugende syntetiske melodistumper og sløvt huggende rytmer er uimodståelig. På nettet kan man finde en version af ‘Phat’ med de danske rimsmede J-Spliff og Inspired, og det eneste man savner, er da også en fuldfed amerikaner-rapper a la Phat Cat eller Sean Price for at fuldende billedet.

Ep’en er den foreløbige kulmination på en formkurve, der for Eloqs tilfælde kun kan fortsætte sin himmelflugt mod stjernerne.

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold