Zola Jesus

Nika Roza Danilova satser tungere og tungere på mainstream-poppen, og det er svært ikke at blive en smule skuffet over den polerede overflade.
Zola Jesus
Foto: Jeff Elstone

At Zola Jesus skulle bevæge sig i en mere poppet retning har ruget under den dunkle overflade lige fra begyndelsen, og med sit femte album tager Nika Roza Danilova et åbenlyst skridt op af undergrunden med retning mod mainstreampoppen.

Danilova har dog stadig hang til det storslåede og dramatiske. Albumtitlen, der er betegnelsen for nordlige områder med nåletræsvækst, såvel som sangtitler a la ‘Go (Blank Sea)’,’Lawless’ og ‘Hollow’ underbygger de rungende stortrommer og alarmerende strygere og er gode metaforer for store følelser.

Sammen med sangenes noget forudsigelige kompositioner er det især Danilovas stærke og dybe, men her også strømlinede vokal, der er med til at give albummet et udpræget popudtryk. Derfor kommer det heller ikke som en overraskelse, at hun til inspiration har studeret Rihannas stemmebrug, hvilket tydeligt kan høres på ‘Dangerous Days’, hvor vokalen er bærende og følger de hurtige, kønsløse beats.

‘Hunger’ er med sin stramt sammensatte percussion og gentagende vokal et af pladens mest iørefaldende og vellykkede numre. Her føles det ikke forceret, hvilket jo så siger noget om resten af albummet.

‘Taiga’ er på den ene side en naturlig udvikling af forgængeren, ‘Conatus’, men det er svært ikke at blive en smule skuffet over albummets polerede overflade, der måske er præget af et ønske om et bredere gennembrud. Det går ud over det dybe, ambiente og dystre udtryk, som Danilova fascinerede med i starten af karrieren.

Læs anmeldelse: Zola Jesus ‘Conatus’

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Zola Jesus. 'Taiga'. Album. Mute/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af