Emilie Nicolas

Den albumdebuterende electropop-novice stråler mest, når hun giver sig hen til melankolien.
Emilie Nicolas
Foto: Henriette Frausing

Norske Emilie Nicolas tog ufrivilligt en genvej fra sine fiflerier med GarageBand til solid airplay på hjemlandets radiostationer, da hun sidste år delte sit cover af landsmændene DumDum Boys’ ’Pstereo’. Sangen optræder på Nicolas’ debutalbum og åbner op for et medrivende, opløftende electropoppet univers, men det er ifølge sangerinden selv på albummets resterende ni sange, at hun føler sig mest hjemme: I det mere eftertænksomme og blåtonede hjørne.

Og det forstår man som lytter, for Nicolas stråler på melankolske øjeblikke som coming of age-balladen ’Grown Up’, der indledes med puslende percussion og sangerindens fortrolige vokal i intim symbiose for at lukke i et vandfald af rungende synthvægge med Björk-klingende skrig bag de fossende lydmasser.

Også den højstemte ’Let You Out’ og den kryptisk pulserende ’Melancholy’ er stærke stunder, hvor de elektroniske beats glimter i varierede arrangementer. Nicolas profilerer her sig selv som en værdig repræsentant for den stærke skandinaviske electropop-tradition, som blandt andre Röyksopp, Robyn og nu også Mø igennem det sidste årti har været med til at perfektionere.

Albummet åbnes med de mere hårdtpumpede og kyniske synthskæringer ’Charge’ og ’Fail’, hvor Nicolas gerne vil være lidt slem, især på sidstnævnte, hvor synthbassen borer pikant i samspil med sangerindens kuldslåede vokalforedrag om fellatio gone wrong. Nicolas slipper af sted med løjerne med sine sikre fraseringer, men man ønsker alligevel fremover at se hende forsvinde dybere ind i den detaljerige, sofistikerede musikalske nåleskov, hun så kompetent begiver sig omkring i på albummets mere stille stunder.

Læs anmeldelse: Emilie Nicolas på Roskilde Festival – et studie i selvbeherskelse

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Emilie Nicolas. 'Like I'm a Warrior'. Album. Sony.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af