Genfødte legender: De 10 mest skelsættende comeback-album i nyere tid

Soundvenue 10 / 10 Soundvenue

10. Swans ’My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky’ (2010, 14 års albumpause)

Da Swans genopstod med dette album i 2010, havde de ikke lavet et album siden 1996, og været opløst siden 1997. I mellemtiden havde bandets altdominerende centrifugalkraft af rasende energier, multiinstrumentalisten Michael Gira, blandt andet været aktuel med sideprojektet Angels of Light.

Han kan prale af som 61-årig at lave noget af det mest eksperimenterende, konfronterende og bevidsthedsudvidende rockmusik, man kan forestille sig. Gira må være selve sindbilledet på, at man ikke behøver miste evnen til at forblive nysgerrig og dagsordensættende med alderen. Der er ikke meget mæt tilforladelighed over ’My Father Will Guide Me…’ eller de to (ligeledes glimrende) opfølgere fra 2012 og 2014: ’The Seer’ og ’To Be Kind’.

’My Father Will Guide Me…’ blev meget positivt modtaget, da Gira brød tavsheden med Swans. Albummet har en rig tematisk kerne, der sværmer om spirituelle spørgsmål, et interessant spor for en sangskriver, der ellers ikke altid har haft høje tanker om religion. Med linjer som »Teach me please, to cease to resist«, synes Gira nærmest at indgå i en direkte, bønfaldende dialog med Gud.

D’Angelo spiller i Falconer Salen den 25. februar i forbindelse med Frost Festival.

Læs også: Walk in silence: Ni essentielle postpunk-album fra den dystre rocks guldalder

Annonce
Soundvenue 10 / 10 Soundvenue