Kraftwerk: Tre måder hvorpå pionererne har ændret populærmusikken

Soundvenue 2 / 3 Soundvenue

2. Deres arbejde har inspireret et hav af genrer og bands

Kraftwerks betydning for efterfølgende genrestrømninger og tendenser, og populærmusikken generelt, kan ikke overvurderes – at de er blevet kaldt det mest indflydelsesrige band siden The Beatles er så absolut på sin plads.

Da Ralf Hütter og Florian Schneider grundlagde bandet i 1970 var de en del af den tyske krautrock-scene, hvor lange repetitive strukturer kendetegnede musikken. Her inspirerede de ligesindede rockgrupper som Neu! Og Can.
En anden markant kunstner fra rockens rige, David Bowie, lod sig også influere, og skabte sin berømte Berlin-trilogi – ’Low’ (1977), ‘Heroes’ (1977), ‘Lodger’ (1979) – efter at have lyttet til Kraftwerk. Bowie var så fascineret af bandets lydbillede, at han inviterede Kraftwerk som opvarmning på en turné, men de takkede nej.

Gruppen har desuden spundet inspirationstråde til såvel 80’ernes synthpop, 90’ernes techno og 00’ernes spaltninger af elektronisk musik, og har således dannet præcedens for mange af nutidens toneklange. Det er ikke for meget at postulere, at hverken Depeche Mode havde lavet ‘Just Can’t Get Enough’ eller Daft Punk ‘Around the World’, havde det ikke været for firkløveret fra Düsseldorf.

Annonce
Soundvenue 2 / 3 Soundvenue