Premiere: Jens Ole McCoy slipper intenst nummer fra ‘Underverden’-soundtrack

Premiere: Jens Ole McCoy slipper intenst nummer fra ‘Underverden’-soundtrack

Måske du allerede har set Fenar Ahmads ‘Underverden’, da Soundvenue i sidste uge kunne lade den rulle over det store lærred til forpremiere i Empire Bio? Hvis ikke, så kan du varme op med lidt af den intense, dystre og skarpt producerede stemning her.

Vi har nemlig premiere på det afsluttende nummer på Jens Ole McCoys score til filmen. Nummeret ‘End Credits’ er (som den kvikke læser nok vil kunne gætte sig til) den stemningsfulde lyd, der akkompagnerer rulleteksterne – og den klump, der sidder fast i halsen, når biografmørket letter.

McCoy, der desuden er kendt som producerdelen af Ukendt Kunstner, arbejdede også sammen med Fenar Ahmad på soundtracket til hans sidste film, ‘Ækte vare’.

Om arbejdet med filmen udtaler McCoy:
»Det har været en omfattende proces i forhold til ‘Ækte vare’. Det er en helt anden slags film. Det har været et mere større arbejde og på en måde også et federe arbejde, fordi jeg er blevet udfordret mere«.

»Man skal prøve at tænke mere i billeder. Der kommer en dimension mere på, som man er nødt til at give plads til. Jeg har sørget for hele tiden at skulle være opmærksom på, at det var filmmusik – og ikke ‘lyttemusik’«.

Hele lydsiden lander på iTunes og diverse streamingtjenester den 25. januar, mens ‘Underverden’ får officiel premiere den 19. januar.

Læs også: Vi kårer: Ukendt Kunstners 10 bedste sange – rangeret