Seks musikevents under Kulturnatten, der rent faktisk er din tid værd

Seks musikevents under Kulturnatten, der rent faktisk er din tid værd
Kulturnatten er på mange måder et uoverskueligt kaos af begivenheder for primært børnefamilier, men der er også enkelte events, der er et kig værd, hvis du absolut vil bevæge dig ud i mylderet i København. Her er vores guide til seks mere eller mindre musikalske events under Kulturnatten på fredag.

1. ABBA-saxofonoptog + Adi Zukanovic og venner på Hovedbiblioteket

Pianist, keyboardspiller og meget mere Adi Zukanovic har samlet et hold af gæstemusikere, der i fællesskab vil stå for musikken en stor del aftenen på Hovedbiblioteket. Zukanovic vandt ‘Årets musiker’ til Steppeulven i starten af 2017 – blandt andet for sit arbejde med Bisse og Irah – og hvem ved, hvem der dukker op fredag?

Inden musikken begynder klokken 20.00, kan du klokken 19.00 varme op med et saxofonoptog anført af Jim Slade, hvor ABBA bliver genfortolket og fremført i halvt tempo – kun på saxofon. Senere på aftenen vil der også være mulighed for at høre Beach Boys-fortolkninger med samme saxofon-optog. En uden tvivl enestående oplevelse.

Aftenen indledes med fællessang kl 18.30.

Hovedbibliotekets hemmeligheder
18.30, Københavns Hovedbibliotek


2. Producer- og dj-inferno i Bryggekælderen

Fem producere, et hav af maskiner, to af landets bedste scratch-dj’s, en trommeslager og en VJ er, hvad Bryggens Beat Club disker op med på Kulturnatten. Sammen vil ovenstående skabe en improviseret koncert, hvor lytterne kan få et indblik i, hvad der rør sig på den danske beat-scene lige nu.

Sponsoreret indhold
Lauryn Hill, Suspekt, Minds, Mø og mange flere
Årets Fredagsrock program er ude – og det er spækket med store, strålende stjerner fra ind- og udland. Se hele den vilde musikplakat her.
Tivoli

Dj-sets begynder kl. 18, mens koncerten starter klokken 22.00.

Beats&Beyond
18.00, Bryggekælderen


3. Oh Land spiller koncert i Nicolaj Kunsthal

Oh Land giver den i øjeblikket som dommer i TV2-programmet Voice Junior, men samtidig har hun og ægtefællen Eske Kath skabt en særlig udstilling i Nicolaj Kunsthal med navnet ‘Skibet’. Til Kulturnatten spiller Oh Land en koncert i udstillingens omgivelser (hun kommer vist nok til at synge ved siden af et fyrtårn), mens lys og visuals leveres af billedkunstneren Kath.

Oh Land og Eske Kath
18.00, Nicolaj Kunsthal


4. Gårdkoncert med Katinka i Kulturministeriet

Katinka har haft god medvind i form af en Karrierekanonen-sejr og tildelingen af en Steppeulv i kategorien ‘Årets håb’. Fredag spiller bandet i Kulturministeriet, og med sig har de debutalbummet ‘Vi er ikke kønne nok til at danse’, der udkom i foråret.

Gårdkoncert med Katinka
21.00, Kulturministeriet 

Sponsoreret indhold
Din nye bedste ven er let, lækker og luksuriøs
… og den passer til både de produktive, de kreative og alle dem, der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten. Læs mere om Asus’ ZenBook 13 og 15 her.
ASUS

5. Nick Cave-foredrag og gysermusik i Cinemateket

Der foregår ekstremt mange ting i Cinemateket på fredag, hvoraf størstedelen er for et lidt yngre publikum. Men i anledning af, at Kulturnatten falder fredag den 13., er der skruet op for gysertemaet.

Klokken 18.30 kan du blandt andet høre lyddesigner Peter Albrechtsen fortælle om, hvordan han skaber lyd til gyserfilm, og derudover dykker musikkritiker, journalist og forfatter Klaus Lynggaard ned i Nick Caves ‘blodrøde’ musik klokken 21.30 og igen 22.30.

Kulturnatten i Cinemateket
18.00, Cinemateket


6. Poul Nyrup, Yoko Ono og Christian d’Or på Kunsthal Charlottenborg

Det lyder supermærkeligt, og det er bestemt også et ret aparte event, der finder sted på Kunsthal Charlottenborg. Du kan opleve fire udstillinger med Yoko Ono, Overtaci, Tori Wrånes og den forskningsbaserede udstilling ‘Mediated Matter’, og så taler Poul Nyrup og Jakob Haugaard om galskab og psykiatri. Vi anbefaler nu mest eventet, fordi du kan opleve gode dj’s, nemlig Christian d’Or og Cohnny Jazz, i nedre foyer.

Kulturnatten på Charlottenborg
18.00, Kunsthal Charlottenborg

Sponsoreret indhold
Læs mere hos Yousee
Læs mere hos Yousee
Yousee
Sponsoreret indhold