»Sjældent stærk musikdokumentar« – se den rørende ’Amy’ på C More

Se Eminem spille ‘Walk On Water’ til MTV EMA – dog med en erstatning for Beyoncé

Se Eminem spille ‘Walk On Water’ til MTV EMA – dog med en erstatning for Beyoncé
Eminem på scenen til MTV EMA's 2017.
Foto: Dave J Hogan/Getty Images

»Bitch, I wrote Stan!«

Med de ord cementerer Eminem sin status i slutningen af ‘Walk On Water‘, hans nye single med Beyoncé, der udkom i fredags. Søndag aften spillede han den så live for første gang til MTV Europe Music Awards i London.

Til optrædenen ser vi Eminem i en pub, hvor han sidder og skriver, mens en sangerinde synger omkvædet. Det er dog den hyppige samarbejdspartner Skylar Grey, og altså ikke Beyoncé, der er akkompagnerer rapperen fra Detroit. Efter et vers i pub-settingen indtager Marshall Mathers så scenen.

Eminem leverer tre tætpakkede vers over et afdæmpet klaver, hvor han rapper om, at det har været svært for ham at finde sin plads i hiphoplandskabet de seneste år. Detroit-rapperen omtaler, at han har fået en del kritik, fortæller om sin kamp med blandt andet stoffet metadon, og ender så altså med at fastslå sin stjernestatus ved at minde os om, at han har skrevet ‘Stan’.

Sangen er på en måde Eminems version af en sang som Nas’ ‘One Mic’: Et nedbarberet track, der viser, hvad rapperen kan alene med en mikrofon.

Førstegangsopførelsen af ‘Walk On Water’ var dog ikke Eminems eneste øjeblik i rampelyset til awardshowet i London. Han fik nemlig også prisen for ‘Best Hip Hop’ – hvilket så ud til at overraske rapperen ret meget. Han har nemlig ikke haft et album ude i fire år.

Se Eminems optræden med ‘Walk On Water’ hos MTV HER.

Læs også: Eminem kommer ikke til at lave et godt album igen – selv om internettet hylder Trump-freestylen

Advertisement