Taylor Swift vs. Apple Music: Her er alle konspirationsteorierne

Siden det lykkedes Taylor Swift med et enkelt blogindlæg at få Apple Music til at betale musikere i den kommende musiktjenestes tre måneder lange gratis prøveperiode, har internettet skummet af Taylor Swift-eufori og ros til Apple. Mange har kaldt det en stor sejr for musikindustrien og Taylor Swift er ret hurtigt blevet ophøjet til titlen The Queen of Pop Music.

Men der er også malurt i bægeret, for flere folk mener, at der er noget lige lovligt lorent ved aftalen. Vi har samlet fem teorier og beskyldninger, der er opstået i kølvandet på aftalen.

TaylorSwift4

Foto: Screendump fra Taylor Swift-videoen ‘Shake It Off’

1. Ingen musikere tjener noget alligevel

Rigtig mange medier er enige om, at det er en prisværdig aftale at få i hus, men at det reelt ikke kommer til at gavne upcoming musikere mærkbart. Taylor Swifts mærkesag er, at når streamingtjenester giver musik væk gratis, så devaluerer det musikken (upåagtet at hun stadig lader al hendes musik ligge på YouTube, men lad nu det ligge. Please!).

Taylor Swift taler i sit velformulerede blogindlæg de kæmpende musikeres sag og har nu sikret, at deres musik ikke bliver devalueret. Det er mange sikkert glade for, men som Mashable pointerer, så er tre måneders indtægter fra streaming ikke nok til at købe et enkelt måltid sushi for 99,9 procent af musikere.

For de, der virkelig har penge at tjene på streamingtjenester, er de helt store stjerner. Som Taylor Swift. Desuden pointerer Mashable, at Apple sikkert havde en eller anden form for betaling i tankerne, selvom den ikke var tiltænkt at være per stream.

Soundvenue 1 / 5 Soundvenue