Har Post Malone snydt hitliste-systemet med loopet video af ‘Rockstar’?

Post Malone tilbage i maj. Foto: Isaac Brekken/Getty Images

Først og fremmest: Ikke et ondt ord om ‘Rockstar’. Post Malone og 21 Savage har fortjent, at den lige nu ligger nummer 1 på den amerikanske Billboard-hitliste.

Én ting omkring nummeret har dog vakt undren på forskellige musiksites. Det drejer sig om en YouTube-video, der ikke består af andet end et loop af omkvædet på ‘Rockstar’.

Det er ikke første gang noget lignende har floreret på YouTube, for eksempel rekonstruerede fans Kendrick Lamars ‘Humble’ til at fokusere meget mere på syrup sandwiches og Migos ‘Bad and Boujee’ til ikke at sige andet end rain drop, drop top.

Det, der skiller ‘Rockstar’-loopvideoen ud, er, at den er udgivet af Malones pladeselskab Republic Records, den har nøjagtig samme titel, som den rigtige video til nummeret ville have og den er præcis lige så lang, som nummeret er. Derudover er kommentarer slået fra, ligesom man ikke kan se up- og downvotes. Under videoen ligger et link til afspilning af den rigtige sang på andre streamingtjenester.

Enten er det et tegn på en ny lanceringsteknik (udgiv ikke hele sangen på YouTube, men brug en snippet til at lokke lyttere ind på streamingtjenesterne), der i sig selv er interessant, eller også er det et hack, der har hjulpet til at bære sangen frem. Noget tyder på det sidste: Hos Fader har man fundet en anonym repræsentant, der er bekendt med videoens funktion, som bekræfter, at det tæller som en afspilning af et remix, hver gang loopvideoen bliver spillet. Hverken Billboard eller Republic Records har dog meldt noget officielt ud.

Cirka to uger inden ‘Rockstar’ udkom, annoncerede Billboard, at de ville begynde at medregne YouTube-afspilninger på deres hitlister, uden at præcisere hvornår de ville overgå til det nye system. Hvis det er sket, så er det meget muligt, at de knap 44 millioner afspilninger af ‘Rockstar’-loopet har talt med i deres beregninger.

Læs også: ’Rockstar’ er lyden af to hiphop-underdogs, der vinder mod alle odds

Mest læste

Rami Malek er åndeløst god i første fulde trailer til 'Bohemian Rhapsody'
Vi kårer: Halvårets 15 bedste udenlandske album – rangeret
Ny 80'er-fantastisk 'Stranger Things'-teaser afslører premieren på sæson 3
Wiz Khalifa viser sit overdådige hjem frem i ny video – rygerbar, legerum og masser af billeder af ham selv
Ryan Gosling, Donald Glover og Kevin Hart kan ikke holde masken i geniale 'SNL'-bloopers
Halvårets 10 bedste danske sange
Verdens mest oversete serier #2: Seriekonge smelter camp, kløgt og popkultur, så det er en fryd
LEGO's 'Halloween'-trailer er rasende uhyggelig (seriøst)
Vi kårer: Halvårets 15 bedste udenlandske sange
Timothée Chalamet skal spille hovedrollen i Denis Villeneuves 'Dune'