‘Game of Thrones’: Teorierne om og betydningen af Melisandres hemmelighed

‘Game of Thrones’: Teorierne om og betydningen af Melisandres hemmelighed

Nedenstående indeholder spoilers om premieren på ‘Game of Thrones’ sæson 6.

Første afsnit af ‘Game of Thrones’ sæson 6 bragte ikke Jon Snow tilbage gennem Lady Melisandres guddommelige kræfter, men det var et afsnit, der stod i The Red Womans tegn. De sidste øjeblikke af afsnittet afslørede nemlig, at Melisandre inderst inde ikke er en ung, rødhåret og forførisk præstinde, men en sårbar og oldgammel kvinde. Og der var således en grund til, at Melisandre smed tøjet igen.

‘Game of Thrones’-fans er allerede gået til tasterne for at forklare Melisandres sande jeg og betydningen af hendes forvandling.

Faktisk havde nogle fans forudset, at Melisandre snød med sit udseende. For det første taler Melisandre i den seneste bogudgivelse A Dance With Dragons med Jon Snow om begrebet glamor og forklarer det som en illusionsmagi, der kan ændre udseende. Illusionen bliver stærkere gennem et magisk objekt, og dette kunne meget vel være Melisandres halskæde, som bryder illusionen, da hun tager den af.

Læs også: Anmeldelse af ‘Game of Thrones’ sæson 6 afsnit 1

Så formodningen lyder, at Melisandre virkelig er denne oldgamle kvinde – muligvis en undead, som også Catelyn Stark er det i bøgernes univers efter ‘The Red Wedding’ (i serien er hun ikke genopstået og gør det formentlig heller ikke).

melisandre-game-of-thrones
Hvor gammel hun er, har skuespillerinden Carice van Houten tidligere talt om i 2012, hvilket allerede dengang fik spekulationsglade fans til at spidse ører. I et interview med Access Hollywood sagde hun om Melisandre: »Jeg ved ikke, hvor gammel hun er, men hun er langt over 100«.

En tidligere medskuespiller, Oliver Ford Davies, der spillede Cressen, som prøvede at forgifte Melisandre uden held, fortalte i 2013 i et interview med Flicks and the City, at van Houten på settet havde fortalt, at hun var 400 år gammel. Og serieskaber David Benioff fortalte HBO’s ‘Inside the Episode’, at hun skulle være flere århundreder gammel.

Og hvad betyder det så?

Melisandres nu blotlagte natur vækker selvfølgelig en række nye spørgsmål. For det første understreger det Melisandres store visdom, hvilket kan gøre hende til en særligt værdifuld spiller i kampen mod The White Walkers. For det andet spekulerer nogle i, om hendes udødelighed kan gives videre og måske redde Jon Snow? Ja, de fleste håber jo stadig, at Melisandre får vækket den nydeligt tilredte bastardunge, så han igen er med i spillet.

Andre castmedlemmer har udtalt sig om Melisandres forvandling og den følelsesmæssige konsekvens af hendes aldrende gestaltning. Sophie Turner, Sansa Stark, sagde til Variety:

»Det giver hende helt sikkert en sårbarhed, som vi ikke har set før, hvilket er virkelig spændende, fordi hun er sådan en hård kælling, du ikke vil blive uvenner med, så det giver hende en helt nye side. Og det får dig til at have medlidenhed med hende – det ændrer helt sikkert folks opfattelse af hende«.

Læs også: ’Game of Thrones’: De mest pirrende fanteorier, fra det sandsynlige til det helt aparte

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af