’Love Victor’: Disneys nye spinoff-serie har charmerende hitpotentiale

’Love Victor’: Disneys nye spinoff-serie har charmerende hitpotentiale
'Love Victor'. (Foto: PR.)

’Love, Simon’ var den første af sin slags: En teenagekomedie skabt af et stort Hollywood-studie, som fokuserede på en homoseksuel romance. Ikke bare var den banebrydende, den var også god, både til at vise Simons identitetskamp og til at være sjov, charmerende og alt det, vi forventer af en vellykket highschool-film.

Den har nu fået en spinoff-serie med ’Love, Victor’, lavet af de samme folk. Vi er i den samme by og på samme skole, men med en ny årgang elever og en ny usikker og seksualitetsforvirret teenager, Victor, som hovedperson. Simon Spiers er nu blot en legende – ham, der kyssede en anden dreng foran hele skolen på toppen af pariserhjulet.

Men bare fordi Simon sprang ud, og alle virkede til at acceptere ham, betyder det ikke, at han har banet vejen for alle andre. I første afsnit er Victor og hans familie lige flyttet til byen, og da han første skoledag hører Legenden Om Pariserhjulet, får det ham til at finde Simons Instagram. »Screw you!« skriver Victor til ham. »Screw you for having the world’s most perfect, accepting parents. The world’s most supportive friends. Because for some of us it’s not that easy«.

’Love, Victor’ gør tingene en tand mere komplicerede for sin hovedperson, end de var for Simon. Victors bedsteforældre, som flyttede fra Colombia til USA, synes, at verden forandrer sig lidt for hurtigt – ikke alene kysser drenge nu drenge, men deres børnebørn taler næsten ikke spansk længere og bevæger sig længere og længere væk fra deres rødder.

Samtidig er Victors familie udfordret økonomisk og af en lurende konflikt mellem forældrene. Han har givet sig selv tilnavnet »the fixer« – den, der aldrig er til besvær, og som gør alt for at udglatte skænderier og undgå provokationer. Men i hans familie kan man ikke både være »the fixer« og springe ud som homoseksuel.

‘Love Victor’. (Foto: PR.)

Det miljø, ’Love, Simon’ også introducerede os til, er hverken gennemkonservativt eller helt vildt frisindet. Det er et sted, hvor der er åbent homoseksuelle elever, mens homo stadig er et nedsættende ord i omklædningsrummet, hvor mange forskellige kulturer og hudfarver er en del af klassebilledet, men økonomisk status afgør, hvor du befinder dig i det sociale hierarki. Det er mudrede vande at navigere i for Victor og viser fint, hvordan man som teenager på én gang kan være accepteret, men samtidig aldrig helt føle sig velkommen.

Serien får også nuanceret, at om det, at man er til fyre, ikke er et ja/nej-spørgsmål. På sin første dag møder Victor Mia, som han har tydelig kemi med, men hvad betyder så de sommerfugle, han kan mærke i maven, når han møder den åbent homoseksuelle Benji? Det får Victor til i et af de første afsnit at forsøge at google sig frem til et passende ord for sin seksualitet, og han opdager, at seksualitet er et spektrum.

Alle disse overvejelser om seksualitet, forelskelse og familiekriser diskuterer han løbende med Simon. Efter Victors vredesudbrud begynder de to nemlig at skrive sammen, og deres beskeder til hinanden danner rammen om serien, præcis som i ’Love, Simon’. Det er en virkelig fin måde at forene filmen og serien, når det jo i sig selv ikke er så originalt at lade serien udspille sig i samme univers som den eneste anden Hollywood-teenagefilm med samme emne. Jeg kunne i hvert fald godt ønske mig højere ambitioner fra megaproducenten Disney på vegne af ung kærlighed i alle dens mange varianter.

Men det er svært ikke at smile, når den utroligt charmerende Victor bliver flov, mens Benji lærer ham at lave kaffe, og mælken sprøjter ud over hans trøje. Og selvom skuespillet ikke altid sidder i skabet, og flere af rollerne er lige så karikerede som i alle de serier, jeg har set timevis af på Disney Channel, er Victor, hans familie og hans nye venner mere end værdige til at få lige så meget opmærksomhed, som Simon fik for tre år siden.


Kort sagt:
’Love, Victor’ har potentiale til at blive et hit herhjemme på niveau med ’Bridgerton’.

’Love, Victor’. Serie. Skabere: Isaac Aptaker, Elizabeth Berger. Medvirkende: Michael Cimino, Rachel Hilson, Mason Gooding, Isabella Ferreira, Ana Ortiz. Spilletid: 10 afsnit a 25-30 minutter. Premiere: 23. februar på Disney+.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af