Snart kan du måske sige farvel til Spotify og lytte til din musik hos TikTok

Snart kan du måske sige farvel til Spotify og lytte til din musik hos TikTok
TikTok. (Foto: Chesnot/Getty Images)

TikTok er blevet et vigtigt værktøj for håbefulde kunstnere, og står det til tjenesten selv, skal de nu blive en endnu mere integreret del af musikbranchen.

Sådan kan man i hvert fald tolke det, efter firmaets moderselskab, ByteDance, har indregistreret et varemærke i USA for noget, der kaldes TikTok Music, skriver Insider.

Navnet lyder unægteligt som en musikplatform, og læser man beskrivelsen, er der ingen tvivl om, at Spotify tilsyneladende kan se frem til en konkurrent.

Her lyder det nemlig, at TikTok Music kan bruges til at købe, afspille og downloade musik. Samtidig er der mulighed for at skabe og dele playlister, hvilket lyder ganske velkendt fra netop Spotify.

TikTok Music tager dog angiveligt skridtet videre og lader brugere kommentere på musik og livestreams af både lyd og video, hvilket kunne minde om funktionerne, som TikTok allerede tilbyder i deres nuværende app, når folk livestreamer sig selv.

Et ryk tættere på musikoplevelsen virker oplagt for TikTok, der efterhånden er det mest populære sociale medie for talenter, der håber at bryde igennem som den næste popstjerne.

Derudover har TikTok allerede en musiktjeneste online i Indien, Brasilien og Indonesien under navnet Resso, som brugerne kan tilgå fra selve TikTok, for eksempel hvis de hører en sang i et klip, som de derefter ønsker at lytte til i fuld længde.

Det vides ikke, om TikTok Music er en videreudvikling af Resso eller et helt nyt tiltag.

Et andet stort spørgsmål er, hvornår TikTok Music ser dagens lys – hvis platformen overhovedet bliver lanceret, for intet er sat i sten endnu, da varemærket blot er blevet officielt registreret.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af