Women

Når kunstneren Jens Jørgen Thorsen maler med pikken, er det ikke fordi, den er bedre end en almindelig pensel. Når instruktøren Lars Von Trier holder kameraet med venstre hånd, er det ikke fordi, filmen bliver bedre end almindelige film. Og når det canadiske band Women indspiller på gamle båndoptagere, er det ikke fordi, lyden bliver bedre end i et studie. Men i alle tre tilfælde er resultatet interessant.

Måske handler det om autenticitet, måske om grimhedens æstetik, måske om noget helt tredje… uanset hvad, så er det selvbetitlede debutalbum fra det canadiske garage/lo-fi-band Women et nærmere lyt værd. Canadierne låner fra bands som Sonic Youth, Dinosaur Jr. og især Velvet Underground. Ja, hvis ‘bananpladen’ var mikset om til frugtsalat og Andy Warhol havde taget bare en smule flere stoffer under produktionen, havde han måske lavet denne plade.

Women støjer som Sonic Youth, sløser som Dinosaur Jr. og kigger indad som 60’ernes progressive bands. Som så ofte før balancerer den slackede rock på kanten til det ufokuserede og umelodiøse. De dårlige indspilninger, dissonante guitarfigurer og det ufokuserede udtryk lyder af og til lidt for sløset og slacket, og albummet mangler måske nok hooks, men autenticiteten og grimheden redder det, som må betegnes som en meget lovende debut.

Women. 'Women'. Album. Jagjaguwar/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af