Drake – leverede varen

Drake er en anderledes hiphopstjerne. Følsom, ærlig, reflekterende, i nogles øjne lidt af en tudeprins. Det er nu præcis de ting, der gør Drake interessant, men hvordan formilder man lige kærlighedskvalerne og klumpen i halsen over berømmelsens bagside oprigtigt til et Forum befolket af over 5.000 mennesker? Well, det gør man ikke rigtigt, og Drizzy skruede i stedet op for festen, underholdningen og charmen.

Det gjorde selvsagt ikke noget, og så må man jo også bare forventningsafstemme situationen taget i betragtning. Intimitet går ofte fløjten til så store koncerter, selvom den canadiske smørtenor godt nok prøvede med for eksempel ’Marvin’s Room’, hvis natteklagende formål gik lidt i vasken.

Til gengæld var der knald på fra starten, og i løbet af de første ti minutter havde vi allerede fået serveret ’Lord Knows’, ’Underground Kings’, ’Thank Me Later’-hittet ’Over’ samt Drakes vers og omkvæd fra Dj Khaleds gedigne banger ’I’m On One’.

Læs også: 12 ting du ikke vidste om Drake

Koncerten var som forventet en klassisk hitparade, med en masse enkeltvers og omkvæd, og kun enkelte sange i fuld længde. Godt for intensiteten, og når man som Drake har så mange solide numre at trække på, er det kun fair at ville komme lidt rundt i repertoiret. Blandt andet med en pumpende udgave af ’Crew Love’, Drakes gæsten på Lil Wayne-nummeret ’She Will’ og en lidt flad udgave af den ellers fremragende ’Shot For Me’.

En af Drakes styrker på plade er, at han både kan synge og rappe. Dette var ikke helt tilfældet i Forum, for mens oktober-drengens rim oftest sad lige i skabet, manglede sangstemmen i den grad melodisk gennemslagskraft, eller i så fald en form for uperfekt skrøbelighed, som denne aften forsvandt mellem fadøl og fællessang.

En ting blev dog slået fast: Drake er en showman af karat. Charmerende, til tider lidt for chattende, men med et fast greb om underholdningens virkemidler og publikums svage punkter – et løft I wife-beateren vakte selvsagt massiv fryd hos salens kvinder. »You’re the best I ever had« – helt sikkert Drake.

Læs også: Billeder og publikumsreaktioner fra Drakes koncert i Forum

Bandet spillede godt op, nogle gange med lidt for meget bulder og brag, men i det mindste blev der ikke bare trykket på en knap, og den grædende guitar gjorde sit for, at ’Take Care’s titelnummer var et af aftenens højdepunkter.

Drizzys Danmarksbesøg var uden tvivl en fest af karat, men lod bestemt også noget være til overs, er man mere til canadierens sarte sider. Jeg fik hvad jeg havde forventet. Jeg fik Drake, sådan da.

Koncert. Forum.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af