Mads Mikkelsen udpeget til årets Cannes-jury sammen med et væld af stjerner

Mads Mikkelsen udpeget til årets Cannes-jury sammen med et væld af stjerner

Årets Cannes-filmfestival nærmer sig med hastige skridt. Og her to uger før det hele skydes igang (med Woody Allens ‘Cafe Society’ som åbningsfilm), er der godt nyt for danske filminteresserede. Mads Mikkelsen er nemlig blevet udpeget til at være en del af årets jury, som vælger vinderne på den mest prestigefyldte filmfestival af dem alle.

Mads Mikkelsen har i forvejen gode erfaringer med den sydfranske festival, hvor han for fire år siden fik overrakt prisen for bedste mandlige skuespiller for Thomas Vinterbergs ‘Jagten’. Årets jury består, udover danskeren, af Kirsten Dunst, Kiefer Sutherland, ‘Son of Saul’-instruktøren Laszlo Nemes,  skuespillerinderne Vanessa Paradis og Valeria Golino, den franske instruktør Arnaud Desplechin samt den iranske producer Katayoon Shahabi. Præsident for årets jury er ‘Mad Max: Fury Road’-instruktøren George Miller.

Udover Mads Mikkelsens deltagelse i årets jury, kan man som dansker glæde sig over, at Nicolas Winding Refn i år har mulighed for at tage hovedprisen Guldpalmen med hjem fra Cannes, hvor han deltager i hovedkonkurrencen med ‘The Neon Demon’. Mads Mikkelsen og Refn har som bekendt en tæt relation, for det var i Refns ‘Pusher’, at Mikkelsen slog igennem i 1996, og siden samarbejdede de i ‘Bleeder’, ‘Pusher 2’ og ‘Valhalla Rising’. Skuespillerstjernen må således siges nærmest at være inhabil, når det kommer til jurydiskussioner om instruktørens nye film.

Det er ikke første gang, at en dansker sidder i Cannes-juryen. I 2012 var Thomas Vinterberg præsident for sideprogrammet ‘Un certain regard’, mens Bille August sad i juryen for hovedkonkurrencen i 2002.

Vinderne af den 69. udgave af filmfestivalen i Cannes bliver offentliggjort ved afslutningsceremonien den 22. maj. Udover ‘The Neon Demon’ deltager blandt andre Sean Penns ‘The Last Face’, Xavier Dolans ‘It’s Only the End of the World’ og Jim Jarmuschs ‘Paterson’ på årets festival.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af