Roman Polanski punkterer frygten for Netflix’ indflydelse i Cannes: »Folk vil fortsat gå i biografen«

Roman Polanski punkterer frygten for Netflix’ indflydelse i Cannes: »Folk vil fortsat gå i biografen«

Det har ikke været nemt at være Netflix på årets filmfestival i Cannes.

Streamingtjenesten, der for første gang har fået indlemmet to egenproducerede film i hovedkonkurrencen, har været omgærdet af voldsom debat, da konservative stemmer på Croisetten har anklaget Netflix’ distribution af premierefilm udenom biograferne for at skade branchens økosystem. Det har blandt andet udmøntet sig i, at visningen af den ellers bestemt seværdige ‘Okja’ blev mødt af buhråb.

Imens filmstjerner som Emma Thompson og Ben Stiller også har udtrykt bekymring for Netflix’ indflydelse, tager sværvægteren Roman Polanski dog den nye udvikling med sindsro. På et pressemøde i dag i forbindelse med visningen af instruktørens nye film, ‘Based on a True Story’, punkterede han med få klare vendinger hele debatten:

»Jeg tror ikke, det (Netflix, red.) er en grundlæggende trussel mod filmbranchen. Folk vil fortsat gå i biografen, ikke på grund af den bedre lyd, projektion eller sæderne, de går i biografen, fordi de kan indgå i et fællesskab med publikum omkring dem«, udtalte Polanski ifølge Deadline.

Han forklarede videre, at en lignende anklage i sin tid ramte en gadget som walkman’en:

»De sagde, det var enden for koncerter, men siden da har der været menneskemængder så store som 100.000. Folk kan lide at opleve ting og begivenheder sammen. Det er hovedårsagen til, at de går i biografen. Det er en forskellig oplevelse at se ‘Borat’ alene og i en fyldt biograf med et grinende publikum«.

Dommen fra Cannes er dog klar- fra næste år vil film, der ikke går en fransk biografvisning i møde, ikke blive vist.

Læs også: De 10 største fuck-ups under Cannes-festivalen 2017

Sponsoreret indhold
Queer-perle er »en af årets mest centrale film«
To af tidens største skuespiltalenter, Chloë Grace Moretz og Sasha Lane, viser deres værd i ‘The Miseducation of Cameron Post’. Find billetter her.
41Shadows