De amerikanske anmeldere slagter dansk instruktørs 90’er-remake med Ellen Page

De amerikanske anmeldere slagter dansk instruktørs 90’er-remake med Ellen Page

Danske Niels Arden Oplev (’Mænd der hader kvinder’, ’Kapgang’) var over weekenden i lidet misundelsesværdigt selskab med ’The Garbage Pail Kids Movie’, ’Politiskolen 6’ og ’The Ridiculous 6’.

Han står nemlig bag remaket af nærdødsthrilleren ’Flatliners’ fra 1990 med Ellen Page og Diego Luna i hovedrollen, som var nede at runde et gennemsnit på 0 procent på Rotten Tomatoes, hvilket betyder, at den udelukkende havde fået negative anmeldelser.

Oplev har imidlertid kunnet stå op mandag morgen – eller sent søndag aften L.A.-time – til nyheden om, at én anmelder, Vicky Roach fra australske Daily Telegraph, generøst har tildelt filmen tre ud af fem stjerner. Med en score på 3 er den dermed ude af den berygtede nulprocentsklub.

Den danske instruktørs amerikanske eventyr har været en blandet fornøjelse, der har budt på den forglemmelige thriller ’Dead Man Down’, mens han fik respekt for sin rolle som konceptuerende instruktør på flere tv-serier, særligt ’Mr. Robot’.

’Flatliners’-remaket er gået lidt under radaren. Ikke mindst fordi Joel Schumachers original – hvis danske titel lyder ’Leg med døden’ – med en ungt hold bestående af blandt andet Julia Roberts, Kevin Bacon og Kiefer Sutherland ikke var noget mesterværk i første omgang og ej heller har det opnået den store kultdyrkelse efterfølgende.

Vi har tidligere skrevet om det lidt unuancerede billede, Rotten Tomatoes giver af modtagelsen af en film, hvor en anden aggregatside som Metacritic mere præcist giver et overblik over, hvad anmelderne reelt synes. I forhold til ’Flatliners’ er der dog ikke meget hjælp at hente, da filmen har en forholdsvis sølle score på 31 procent ud af 100 på Metacritic, og brugerne samstemmer med 2,6 i karakter ud af 10.

Om Niels Arden Oplev virkelig har lavet en stinker med ’Flatliners’, kan man tjekke ved selvsyn, når ’Flatliners’ kommer til Danmark 2. november.

Læs også: Niels Arden Oplevs horror-sci-fi-remake ‘Flatliners’ med Ellen Page får sin første trailer

Annonce