»Sjældent stærk musikdokumentar« – se den rørende ’Amy’ på C More

Se første psykedeliske trailer til Gaspar Noés Cannes-aktuelle ’Climax’

I går havde Gaspar Noé for fjerde gang i karrieren premiere på en film på Cannes-festivalen, da ’Climax’ (som tidligere gik under navnet ’Psyché’) blev vist i Director’s Fortnight-programmet.

Ud fra første trailer ser det ikke ud til, at den 54-årige argentiner har droslet ned på den grænsesøgende filmkunst, der har domineret hans tidligere film, der blandt andre tæller ’Irreversible’, ’Enter the Void’ og ’Love’.

’Climax’ følger en gruppe dansere i 1990’erne, der tager til en afsidesliggende hytte over tre dage for at få øvet en danserutine igennem. Der bliver imidlertid også tid til at feste igennem, og da nogen putter stoffer i den fælles sangria-bowle, eskalerer festlighederne til galskab. I første trailer, som kan ses herover, tager sangriafesten således til, indtil ekstasen afløses af skrig og gråd.

Læs også: Se Nicolas Winding Refn i fascinerende samtale med ’Irreversible’-instruktør