Viggo Mortensen giver råd til kommende ‘Ringenes herre’-skuespillere

Viggo Mortensen giver råd til kommende ‘Ringenes herre’-skuespillere
Viggo Mortensen som Aragorn i 'Ringenes herre'.

Selvom Viggo Mortensen er på promoveringstour i forbindelse med Peter Farrellys ‘Green Book’ – hvor Mortensen spiller en hovedrolle, der kandiderer til en Oscar-nominering – kan han ikke undgå spørgsmål om den kommende ‘Ringenes Herre’-serie, som Amazon har i støbeskeen.

Han er trods alt Aragorn.

Han blev således i et interview med Collider spurgt, om han har nogle gode råd til skuespillerne, der skal løfte den store ‘Ringenes Herre’-arv. Og det har han. Skuespillerne skal ikke finde sværdet, men læsebrillerne frem: »Jeg vil foreslå, udover en grundig læsning af den gigantiske ‘Ringenes herre’-bog, at man også læser nogle af de nordiske sagaer. De giver en idé om, hvor Tolkien fandt inspiration. Sådan noget som ‘Sigurd Dragedræber’ og ‘Vølsunga Saga’. Læs dem«.

Rollen som Aragorn var oprindeligt besat af skuespilleren Stuart Townsend, så da Mortensen i sidste minut fik tilbudt rollen, var han langt bagud i forhold til resten af castet, der havde forberedt sig i månedsvis. Og da kunne Mortensen, der har en dansk far, pludselig trække på sine skandinaviske aner og kendskab til historier fra Norden, som han havde fået læst højt som lille:

»Da jeg erstattede en skuespiller blandt ‘Ringenes herre’-castet, var de allerede i gang med optagelserne, og de havde ovenikøbet øvet i flere måneder og fået en masse færdigheder, der var nødvendige for at medvirke i filmene: Elversprog, sværdfægtning, hesteridning og sådan noget. Og jeg var ret panikslagen, fordi jeg havde sagt ja, og jeg sad på et 13-timers fly med den her bog i hånden, som jeg aldrig havde læst«.

»Men da jeg begyndte at kigge på det, tænkte jeg, ‘der er noget her’. Der er altid et eller andet, man kan trække på. Som barn havde jeg fået højtlæst historier om vikinger og nordiske sagaer, og det her mindede om det. Men jeg var stadig (uforberedt, red.) – heldigvis var mine første optagelser fysiske og ikke dialog-baserede, såsom sværdfægtning, så jeg kom ind i rollen, før jeg skulle sige mine replikker. Det er ikke ideelt, men min søn på 11 var virkelig begejstret for, at jeg skulle spille den rolle, og det skubbede mig lidt ud over kanten til at sige ‘ja okay’. Og jeg er selvfølgelig glad for, at jeg gjorde det. Det åbnede en masse døre for mig, og det var en kæmpe fornøjelse at lave de tre film. Men det er ikke ideelt«.

Viggo Mortensen kan opleves på det store lærred herhjemme som chauffør og bodyguard i ‘Green Book’ fra 21. februar næste år.

Læs også: Viggo Mortensen filmede ‘Ringenes herre’-scene omgivet af aktive bomber – til Peter Jacksons store skræk

Læs også: Med vigtig pris er Viggo Mortensen-film nu en førende Oscar-kandidat

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold