And the Oscar goes to… her er den bedst klædte Oscar-nominerede kvinde

Når det kommer til den røde løber ved Oscar-uddelingen, er det kvinderne, det handler om. Vi kigger på hvem, der klarede turen bedst blandt de nominerede kvindelige skuespillere.

De nominerede

Et billede slået op af Marlene (@palpitesetal) den


Cate Blanchett, bedste kvindelige skuespiller for ‘Carol’
Tidens blomstertendens taget til det ekstreme med de levende fjeragtige blomsterkreationer overalt på den grønne kjole fra Armani Privé. Den altid velklædte skuespiller var som hevet lige ud af et eventyr.
 


Brie Larson, bedste kvindelige skuespiller for ‘Room’
Kjolen fra Gucci var en klassisk lang kjole i en flot skarp blå farve med slæb men tilsat 90’ernes spaghettistropper og med masser af plisseringsdetaljer. Bæltet, der nærmest var et helt smykke i sig selv, gav den et ekstra løft.


Jennifer Lawrence, bedste kvindelige skuespiller for ‘Joy’
Fashionably late kalder man det jo, og det levede amerikaneren op til, da hun i de sidste minutter før showstart undveg det værste ståhej på den røde løber. Og ja, hun så godt ud, selv om det var en noget goth-dyster kjole, hun havde valgt. Det lignede næsten et korset omkring maven. Looket blev dog balanceret af Lawrences altid blide, All-American ansigt.
 

Et billede slået op af (@cinema_masters) den


Charlotte Rampling, bedste kvindelige skuespiller for ’45 Years’
Kjolen fra Armani Privé var næsten modigt enkel, og den engelske skuespiller tog sågar turen på den røde løber i flade sko. Alligevel fremstod hun majestætisk med de flotte firkantede skuldre. Kjolen fik et twist med firkanterne på brystet og ærmerne, hvor mønstret blev vendt.

Et billede slået op af Cinex (@cinexve) den


Saoirse Ronan, bedste kvindelige skuespiller for ‘Brooklyn’
Den irsk/amerikanske skuespiller tog lidt nervøst turen ned ad den røde løber i en grøn pailletkjole fra Calvin Klein med spaghettistropper og en dyb udskæring, som vi har set mange af denne Award Season. Der var lidt havfrue-vibes over looket, men Ronan bar det fint.
 

Et billede slået op af WalkLane (@walklane) den


Jennifer Jason Leigh, bedste kvindelige skuespiller i en birolle for ‘The Hateful Eight’
Ligesom Cate Blanchett havde den amerikanske skuespiller blomster på kjolen fra Rodarte, uden at den på nogen måde havde samme eventyrlige look. Den lidt kedelig lyserøde farve gik næsten i ét med Leighs hudfarve og med en understylet frisure var hendes samlede look nærmest normcore efter Hollywood-standarder.


Rooney Mara, bedste kvindelige skuespiller i en birolle for ‘Carol’
Hun var underspillet men elegant i den detaljerige blondekjole i den lyse beige farve. Mit i al Hollywood-glamouren var det et fedt statement at droppe det pompøse til fordel et meget personligt look. Frisuren fik hende til at virke meget bestemt – lidt som My fra ’Mumitroldene’.
 


Rachel McAdams, bedste kvindelige skuespiller i en birolle for ‘Spotlight’
Den canadiske skuespiller kan nok se godt ud i det meste, men hendes kjole virkede underligt ikke-designet. Det lange slæb så ud som om det var noget ekstra satinstof, som nogen havde glemt at klippe af.


Alicia Vikander, bedste kvindelige skuespiller i en birolle for ‘Den danske pige’
Havde igen Louis Vuitton på med den gule kjole med glimmerdetaljer, der gav hende et let og sommerligt look. En flot måde at indtage den røde løber med stil, uden at det bliver for seriøst og klassisk.
 


Kate Winslet, bedste kvindelige skuespiller i en birolle for ‘Steve Jobs’
Det er Ralph Lauren, der står bag den sorte skinnende kjole, som den engelske skuespiller var hoppet i. Lysets spil i kjolen var flot, men trods den sorte farve var det en meget voluminøs sag, der så lidt stiv ud.

Sponsoreret indhold
Original, brutal og stjernespækket thriller
’12 Years a Slave’-instruktøren Steve McQueen er tilbage med den anmelderroste, hæsblæsende heist-film ‘Widows’. Find billetter og spilletider her.
Nordisk Film

And the Oscar goes to…

Et billede slået op af Us Weekly (@usweekly) den


Alicia Vikander
Hun var den første af de nominerede kvinder til at tage turen ned ad den røde løber, og hun satte trumf på fra start, så der aldrig rigtig var tvivl. Hun sprudlede ganske enkelt og sikrede sig altså sin anden Oscar, da hun også vandt den rigtige for sin birolle i ‘Den danske pige’.

Læs også: De bedste og værste looks fra Brit Awards – anmeldt med Facebooks nye emojis