Muf10 går tilbage til udgangspunktet med ‘Familie før para’-kollektion: »Vi er bølgen«

Muf10 går tilbage til udgangspunktet med ‘Familie før para’-kollektion: »Vi er bølgen«
Skuespilleren Ali Sivandi i Muf10’s ‘Familie før para‘-lookbook
Foto: Jannick Børlum
Reza Etamadi gør tingene på sin egen måde. Efter Fashion Week-debuten går han nu tilbage til det, der startede hypen sidste år: Vintagetøj med logoprint. Hele kollektionen er til salg online nu.

Det går stærkt, når man er sammen med en af dansk modes mest diskuterede personligheder de senere år, Reza Etamadi. Ikke bare snakker han utrolig hurtigt, der er heller ikke så langt fra idé til udførsel, når der kommer til hans tøjmærke Muf10.

For blot to uger siden satte han overraskende noget af den kollektion, han viste til sit debutshow under Copenhagen Fashion Week, til salg i sin webshop. Men nu er den allerede pillet ned igen og i stedet erstattet af en ny kollektion, der cirkler omkring det ‘Familie før para’-print, som var med til at starte den Muf10-hype, der for alvor raserede sidste år.

»En af grundene til, at jeg laver det her, er, at modeugen og Dansk Design (Talent – Magasin Prisen, hvor Muf10 deltog, red.) var lærerigt, men jeg mistede også lidt grunden til, at jeg startede med at lave tøj – at jeg ville udtrykke mig igennem tøjet. Dansk Design var mere en konkurrence, hvor det gik ud på at vinde. I Fashion Week er du nødt til at lave 14-20 pieces, der er nogle regler. Et drop som det her går tilbage til gaden«, siger Etamadi, da jeg fanger ham på telefonen torsdag aften.

muf10_familieforpara4

Den nye kollektion inkluderer en vintagedenimjakke, camouflage-bomberjakker, hoodies og t-shirts, som man har kunnet forudbestille i løbet af uge, mens det officielle drop er i dag, hvilket bliver fejret på Chateau Motel i aften. Kollektion er bygget op af tøj, Etamadi køber og printer på, så det er i den grad det brand, som det er lykkes ham at opbygge, som man køber ind i.

Herhjemme har vi jo tidligere set Punk Royal printe på genbrugstøj og internationalt brød Off-White-designeren Virgil Abloh senest igennem på den måde. Hvorfor har du valgt at gå den vej?
»Det er lidt Punk Royal. Jeg tror bare, at de dræbte brandet, fordi det gik så hurtigt. Alle havde det, og så døde det bare. De havde svært ved at bygge videre på det«, siger Etamadi.

Annonce

»De fleste designere vil gerne skabe tøjet, men jeg synes, det er spændende at tage noget tøj, der er blevet produceret, som vintage-Levi’s, og så sætte logo på. Jeg kan også mærke, at der er mange, som gerne vil have det. Det er sjovt at tage noget gammelt og bruge det igen«.

muf10_familieforpara-jakke

Tidligere gik du meget op i, at det var svært at få fat i, hvad så nu?
»Ideen er stadig, at vi skal være ude, men begrænsede. Der kommer ikke 2.000 t-shirts ud. Alting bliver meget sjældent. Du skal kunne købe tøjet, men der skal hele tiden ske noget nyt. Den grønne bomberjakke kan du for eksempel ikke købe længere. Det sjove er, at folk har først fattet det, og nu vil alle gerne have den. Det er fedt. Vi kunne sagtens lave dem igen og tjene penge på dem, men det gør jeg ikke. Du skal føle, at det er noget specielt, du tager på, ligesom første gang, jeg gik i Hood by Air«.

Nu må folk nøjes med en af de camouflage-bombere, der er sat til salg.

Mange forbinder ‘Familie før para’ med Sivas…
»Ja, men der er også mange, som forbinder mig med Sivas – og omvendt. For mig er musikken og stilen forbundet. Der er ikke mange brands, der er lige så knyttet til musikken, som jeg er«.

muf10_familieforpara2

Etamadi snakker også om bølgen, for ligesom musikere som Sivas, MellemFingaMuzik og Kesi og skuespilleren Ali Sivandi, der også er med i nogle af de nye kampagnebilleder til kollektionen, er Etamadi et del af det hold.

»Vi har bygget vores egen kanal. Vi er ikke afhængige af nogle medier, men støtter op om hinanden. Vi laver måske også noget med Gigis i Muf10. De har samme budskab som mig. Så selv om de laver tegneserier, og Sivas laver musik, så har vi alle sammen en relation«.

Faktisk har Hassan-karakteren i Gigis allerede haft en Muf10-bomber på – selvfølgelig.

Du ik noget uden dit hold.

Et opslag delt af DANMARK (@muf10) den

»Jeg har været nødt til at gøre det white«

‘Holdet’-kollektionen, som Reza Etamadi kalder den kollektion, han viste i forbindelse med modeugen i København i februar, er altså taget ned fra webshoppen igen. Ifølge Etamadi skyldes det, at tøjet kommer til at få en bredere distribution internationalt i løbet af sommeren. Reza fortæller om nogle af de mest prestigefulde udenlandske butikker, men vil gerne vente med at få detaljerne ud, til det er helt på plads.

Herhjemme kommer tøjet dog ikke i nogle fysiske butikker. Alt salg kommer til at foregår via webshoppen, hvor kollektionen igen vil blive sat til salg.

Lige nu er Etamadi i gang med at forberede sin kollektion til næste modecyklus, og han regner med at lave et show under Copenhagen Fashion Week igen. Sidst blev kollektionen og showet lavet i løbet af tre uger, fortæller han.

Rapperen Fouli i Muf10-lookbooken

Rapperen Fouli i Muf10-lookbooken

»Jeg sov ikke i tre uger. Det var også derfor, at jeg ikke var så stærk på gaden under modeugen. Jeg var så fokuseret på at lave tøjet og showet, så jeg nåede ikke at lave den larm, jeg plejer at lave. Normalt har jeg ikke tøjet (til shows, red.), men jeg er alle de rigtige steder (på gaden, red.). Denne gang havde jeg tøjet, men jeg glemte gaden«, siger han ærligt og refererer til det street style-game, som han tidligere har mestret og brugt til at sprede kendskabet til brandet både herhjemme og under de internationale modeuger.

Efter showet var jeg lidt ude efter ham, fordi han ikke afspejlede gaden og sit ophav bedre i sit model-cast, især i en tid hvor mangfoldighed er et stort omdrejningspunkt i den internationale modedebat. For Etamadi lyder det dog som en bevist strategi.

»I starten gav vi tøjet til Medina, og jeg kan huske, at en skrev på hendes Instagram, hvorfor hun gik i sådan noget tøj, og at vi var en bande. Muf10 har været så street, at jeg har været nødt til at gøre det white. Nu har jeg fået accepten. Vi er kunstnere, vi er ikke kriminelle, vi er ikke en bande. Nu kan jeg godt tillade mig at sætte Fouli i front, uden at folk får paranoia«.

Fra Muf10’s show under Copenhagen Fashion Week

Fra Muf10’s show under Copenhagen Fashion Week

»Jeg kunne godt have lavet modeshowet anderledes, men jeg valgte at bruge musik fra Al Agami, Sivas og Jamaika, fordi det var tre generationer. Al Agami som gammel OG, Sivas der bragte musikken frem, og Jamaika der fører den videre. Jeg ville udtrykke mig igennem musikken, men kører det white«.

Det er tydeligvis noget, der ligger ham på sinde, og han regner også med at kører det lidt hårdere, som han siger, til næste modeuge.

Reza Etamadi (Foto: Jason Idris/Soundvenue)

Reza Etamadi (Foto: Jason Idris/Soundvenue)

»Hvis der havde været en designer som mig tidligere, havde det været anderledes, men det er der ikke. Hvis man skal åbne de her døre, så skal det være på en smart måde. Det nytter ikke at gøre noget skørt og så ikke komme videre. For at nå målet skal man tage hensyn til nogle ting«.

»Andre ville for eksempel kunne lave en t-shirt, hvor der står fuck the police, og folk ville synes, at det er sjovt og street. Men hvis vi gør det, fordi vi er så street, så ville folk opfatte det anderledes. Vi skal nok få budskabet frem, men det skal være på en klog måde, så vi ikke ødelægger noget af det, vi har kæmpet for«.

Muf10’s ‘Familie før para’-kollektion er til salg nu i brandets webshop.

Læs også: Før Dansk Design Talent: Muf10 er klar til at bevise, at de er mere end hype: »Jeg tror, jeg er god til det her. Er det forkert at sige sådan?«