Mouse on Mars – 200 km/t uden bremser

Som i en film, hvor helten drøner ned af en stejl bjergvej i en bil med defekte bremser, drønede electropionererne Mouse on Mars derudad uden retning og fokus.

Mouse on Mars var i dagens anledning reduceret til den oprindelige besætning som en duo bestående af Andi Toma og Jan St. Werner. Vi måtte undvære den ellers så karismatiske trommeslager og vokalist Dodo Nkishi, der har en fremtrædende rolle på musenes seneste udgivelse ‘Live ’04’. Dette var en smule ærgerligt, men Mouse on Mars nægter at lade sig kalde pop, og slog i stedet for et slag for den mere eksperimenterende electro.

Mouse on Mars balancerer på en hårfin balance mellem eksperimentelle støjflader og funky medrivende melodier oven på tykke basgange. Ved denne koncert, var der efter min mening overflod af legesyg eksperiment, og det lykkedes ikke rigtigt at få engageret den ellers fyldte kulturæske.

Og ligesom helten i sin ustyrlige bil gik det over stok og sten, men med skrammer, buler og hele tiden på vej til at falde ud over kanten. Godt nok fik vi crowdpleasere som ‘Wipe That Sound’, men allerede inden da var Culture Box’ crowd skrumpet ind til det halve. De tilbageblivende fik en udmærket opvisning for de indviede. Jeg tvivler dog på, at pionererne vandt nyt territorium denne gang.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af