Hold øje med: Danske Gents’ rullekraveklædte 80’er-synthpop

Vi udpeger løbende det bedste nye blod fra den hjemlige og udenlandske musikscene.
Hold øje med: Danske Gents’ rullekraveklædte 80’er-synthpop
Foto: Dennis Morton

GENTS
34% synth-lækkerier med 80’er-fernis
28% nyromantikere med pastelfarvede brilleglas
23% baryton-croon med store følelser
15% hvidvin og rullekrave

Hallo, har jeg forvildet mig ind på modesiderne?
Nej. Selv om Gents måske mest lyder som en herreekviperingsbiks i provinsen, så er det altså navnet på en københavnsk, synth-glad duo, som med opvarmningstjanser for Vinnie Who, spilletid på P6 Beat og en plads på den seneste Sound of Copenhagen-opsamling så småt er begyndt at røre på sig. De tog angiveligt navnet, fordi The Genitals allerede var optaget.

Okay, hr. Stor-i-slaget, men er medvinden fortjent?
Makkerparret kan i hvert fald noget med deres rullekraveklædte og 80’er-dunstende nyromantikerpop i fine pasteller. Keyboardet bævrer nervøst på deres seneste single, ‘Circles’, hvor en omnichord skaber det perfekte tema til en naiv teenageforelskelse. Tænk Future Islands’ småbrødre, hvor Samuel T. Herrings teatralske udladninger er skiftet ud med en mere klassisk barytoncrooner i front.

Bekvemt at læne sig op af et af de hotteste navne på indie-scenen lige nu…
Ej, altså! Namedroppingen var bare en genvej til at nærme sig deres lyd en smule. Gents fremhæver selv en noget spredt skare af kunstnere som inspirationskilder – Wham!, Tears for Fears, Sean Nicholas Savage og The War on Drugs – og i det hele taget folk, der skriver musik, der bevæger.

Nå, men måske de så kan bevæge mig?
De kan da prøve. Gents har to fine singler ude, førnævnte ‘Circles’ og ‘Young Again’, og forventes at udsende deres debut-ep i løbet af efteråret.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af