Grace Jones kritiserer tidens popstjerner: »Det handler om skønhed og komfort, hvor meget de end forestiller sig at være provokerende«

Grace Jones kritiserer tidens popstjerner: »Det handler om skønhed og komfort, hvor meget de end forestiller sig at være provokerende«

Grace Jones’ selvbiografi ’I’ll Never Write My Memoirs’ udkommer 29. september, og i et uddrag offentliggjort på Time Outs hjemmeside langer hun hårdt ud efter tidens popstjerner, heriblandt Miley Cyrus, Rihanna, Lady Gaga, de ældre kolleger Madonna og Annie Lennox samt… Kanye West.

Jones kritiserer hun dem for at være uoriginale og kortsigtede, for at være »middle of the road« og opretholde status quo. Hun skriver blandt andet:

»Problemet med […] Nicki Minaj’erne og Miley’erne er, at de når deres mål meget hurtigt. Der er ikke nogen langsigtet vision og de glemmer, at når de først er fanget i hvirvelstrømmen, skal man kæmpe systemet, der bygger sig op omkring en for at bibeholde den outsiderposition, man påstår at repræsentere. Der vil altid komme en erstatning snart – en nyere, vildere, kraftigere version. Hvis man ikke har en langsigtet plan, er man ikke mere end en forbipasserende fase, den seneste trend, gårsdagens begivenhed«.

Grace Jones var selv grænsenedbrydende og udfordrende op gennem 80’erne, men det var af personlig lyst og spænding, skriver hun i uddraget. Hun påstår at have sagt nej til et samarbejde til en yngre, populær (og unavngivet) sanger blot for at bryde igennem til et yngre publikum, og hun mener, at når Rihanna stiller op til body painting er det blot en efterligning af Jones’ eget arbejde med kunstneren Keith Haring. Det er ikke nyt eller udfordrende, det er nærmere stagneret. Jones skriver:

»De klæder sig som om de udfordrer status quo, men på nuværende tidspunkt er det at gå i den slags tøj, lave de grimasser, vise de tatoveringer og bryster, synge over de fragmenterede, smeltende beats – det er status quo. […] Du er middle of the road«.

»I sidste ende handler det om skønhed og komfort, hvor meget de end forestiller sig at være provokerende«.

Du kan læse hele uddraget hos Time Out HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af