Linkoban er død – tabte kampen til kræften

Linkoban er død – tabte kampen til kræften
Foto: Fra Linkobans Facebook.

Dansk rap har mistet en af sine skarpeste stemmer. I går, onsdag den 17. februar, tabte Linkoban kampen til kræften – det fremgår af en besked fra familie og venner, som netop er blevet postet på Linkobans Facebook-side. Hun blev 30 år gammel.

Linkoban blev diagnosticeret med kræft for halvandet år siden, og i oktober meddelte rapperen, at det danske sygehusvæsen havde gjort alt, hvad det kunne. Hun søgte efterfølgende behandling i Tyskland, hvilket en støttekoncert med venner som Suspekt, AV AV AV, Benal og Jooks samlede penge ind til i november.

Linkoban debuterede i 2012 med ep’en ‘Super Into In It’, spillede samme år på Roskilde Festival og fulgte i 2013 op med det stærke debutalbum ‘Ox’.


Beskeden fra Facebook:

»Hej allesammen

Som de fleste, der har fulgt Linkoban her, ved, blev Ling diagnosticeret med cancer for halvandet år siden.

I går, onsdag den 17. februar, gik Ling bort.

Vi takker alle for al kærligheden og støtten til Ling, det har betydet en hel del for både hende og dem omkring hende. Hun var en lysende stjerne og et fantastisk menneske, og vi håber, at du vil forene dig med os i at værne om hendes minde og lade musikken leve videre.

Lings familie og venner«.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.