Hymns from Nineveh: Her er seks album, der har defineret mig som musiker

Hymns from Nineveh: Her er seks album, der har defineret mig som musiker
Foto: David Milo Davidsen
Jonas Petersen udgav for nyligt sit tredje album 'Sunday Music' – her fortæller sangskriveren om seks plader, der har præget hans musikalske opvækst.

Det første album der betød noget
Morten Zeuthen ’The Six Cello Suites BWV 1007 – 1012’

»Jeg begyndte at gå til cello som otteårig og forestillede mig i mange år, at jeg skulle være cellist. Cd’en med den danske mestercellist Morten Zeuthen var et dobbeltalbum med Bachs fantastiske cellosuiter, og er nok det første album, jeg forbinder med forholdet mellem musik og min egen identitet. Mine klassekammerater hørte det, som børn i Vestjylland nu hørte dengang – Scatman John, Lars Lilholt, Smølfehits og så videre – men jeg hørte altså Bachs cellosuiter.

På den måde blev musik på godt og ondt en verden, jeg havde for mig selv. Inde i musikken var der et stort følelsesunivers, som jeg kunne spejle mig i, og som jeg tidligt havde et behov for at udtrykke selv. Jeg øvede mig i at spille suiterne ligeså godt som Morten Zeuthen, men det var et præcisionsarbejde som begyndte at frustrere mig i takt med, at jeg blev ældre og opdagede rockmusikkens videre rammer for det ekspressive. Forleden var der vandskade i min kælder, og mange af mine tidligste sangtekster gik tabt, men det, der bedrøvede mig allermest var, at mine gamle Bach-noder også lå og var helt forvitrede i tidens flod«.

Soundvenue 1 / 6 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold