Father John Misty deler de store tanker bag albummet ‘Pure Comedy’ i nyt dybdegående interview

Father John Misty deler de store tanker bag albummet ‘Pure Comedy’ i nyt dybdegående interview

Father John Misty er albumaktuel i april måned, og Joshua Tillman har allerede bidraget med skarpe kommentarer til verdenssituationen med de tre politisk ladede singler ‘Pure Comedy’, ‘Two Wildly Different Perspectives’ og senest ‘Ballad of the Dying Man’.

Nu har den eftertænksomme sangskriver sat sig ned med radiovært Zane Lowe fra Beats 1 til en længere snak om baggrunden for det hele – og Tillman har noget på hjerte i dette videointerview, som er til at tage og føle på. Samtalen kommer derfor rundt om emner som politik, Foucault, eskapisme og personligt ansvar.

En voksende frustration
Følelserne af oprør og frustration har ulmet længe hos musikeren, som fortæller, hvordan han i processen med det kommende album gik ind i en spartansk tilværelse uden sprut, smøger, stoffer og kød:

»Jeg vidste bare, at jeg ville lave noget fundamentalt anderledes, end jeg nogensinde før havde lavet, og derfor var mit liv også nødt til at reflektere en fundamental forandring. Mange af sangene på mine to første album blev skrevet klokken fire om morgenen, mens jeg var fuld i sengen og havde pizza hængende ud af munden. Det var i højere grad en én-til-én-proces. Jeg havde en oplevelse, og det kom der en sang ud af. Men dette album – det er sådan, jeg har haft det hele mit liv. Så på den måde har jeg forfinet de her ideer i lang tid«.

Vi er medsammensvorne
Samtalen kommer også ind på en tidligere episode, hvor Father John Misty under en koncert ved XPoNential Music Festival brugte en stor del af tiden på at tale om verdens tilstand fra scenen. Den opførsel fik kritik af mange, der ikke følte behov for at blive belært. Men Tillman føler netop et behov for at tale om emnet, da han mener, vi alle har et ansvar – at »vi er medsammensvorne« og bidrager til den nuværende situation.

Ligeledes fortæller han om budskabet i titelsangen ‘Pure Comedy’:
»Da jeg begyndte at skrive dette album, følte jeg mig meget bevidst om fiaskoen ved de politiske løsninger for den menneskelige oplevelse. Og da jeg skrev ‘these goons they elected to rule them’, så rækker det ud over de politiske valgte, som bestemmer over os på så mange måder dag ud og dag ind. Vi giver folk magten over os på utallige måder, før vi overhovedet når til politik. Jeg mener, vi fralægger os et personligt ansvar gennem politik. Det bliver en slags erstatning for de meget sværere beslutninger om, hvordan vi gerne vil leve, og hvem vi ønsker har kontrollen«.

Det seværdige interview er fyldt med store overvejelser og stærke kommentarer, så det er svært ikke at stoppe op og lige tænke efter en ekstra gang. Hvilket utvivlsomt er meningen.

Du kan se hele interviewet HER.

Læs også: Father John Misty annoncerer nyt album med dokumentarfilm og (meget!) langt brev